Υπέρ του Grexit και του κουρέματος χρέους τάσσεται ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων

«Είναι σαφές ότι θα πρέπει να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, κι αυτό γίνεται μόνο εκτός της ευρωζώνης», δήλωσε σε συνέντευξη του ο Κρίστιαν Λίντνερ, πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP).

Ο κ. Λίντερ επεσήμανε στη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk / DLF) την αναγκαιότητα ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους πρώτα και στη συνέχεια ένα Grexit.

Ο Γερμανός φιλελεύθερος συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει με κάποιον τρόπο -μερικώς- στην ΕΕ για να πάρει επιδοτήσεις για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Δεν παρέλειψε όμως να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι σέρνει από τη μύτη τη Γερμανία και την Ευρώπη, και αμφισβήτησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε αλλαγή στρατηγικής στο θέμα της Ελλάδας από την Γερμανία, «κάτι που ο Σόιμπλε εν μέρει αφήνει να διαφανεί, αλλά τον αφήνει η Μέρκελ στα κρύα του λουτρού», σχολίασε.

Ως προς την Τουρκία τέλος, τάσσεται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απέναντι στη Ρωσία σκληρή γραμμή και εφιστά την προσοχή σε εκείνους που διακατέχονται από αντιαμερικανισμό μετά την εκλογή Τραμπ.