Κυριάκος Μητσοτάκης: Το όραμά μας είναι οι νέοι της πατρίδας μας να μορφώνονται και να βρίσκουν δουλειά στον τόπο τους

Τη σημασία της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, που θα επιτρέπουν στους μορφωμένους νέους να βρίσκουν θέσεις εργασίας στον τόπο τους, τόνισε μιλώντας σήμερα, Κυριακή 23 Απριλίου, σε πολίτες της Βέροιας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όσο παρατείνεται η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σήμερα», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «συμπληρώνονται ακριβώς επτά χρόνια από το περιβόητο διάγγελμα του Καστελόριζου. Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την πρόβλεψη ότι εντός δύο ετών η χώρα θα είχε βγει από την κρίση. Μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο και δυστυχώς η έξοδος από την κρίση δεν φαίνεται πουθενά».

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Το τρίτο τρίμηνο του 2014, η ελληνική οικονομία ήταν η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη στην ευρωζώνη. Το 2016, είμαστε η μόνη οικονομία στην ευρωζώνη η οποία βρίσκεται σε ύφεση. Αυτό είναι το κόστος των δύο ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα πανηγυρίζουν για το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι ένα πρωτογενές πλεόνασμα που δημιουργήθηκε από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών. Από μια πολιτική υπερφορολόγησης, η οποία γονάτισε τα νοικοκυριά και οδήγησε την οικονομία σε ύφεση».

Για την πραγματική οικονομία, τόνισε: «Σήμερα, δεν υπάρχει άνθρωπος στην παραγωγική Ελλάδα που αρνείται ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Επενδύσεις δεν έρχονται. Επιχειρήσεις κλείνουν. Νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να φεύγουν στο εξωτερικό. Και η ελληνική κοινωνία αναζητά με αγωνία από κάπου να πιαστεί. Εμείς λέμε να πιαστεί και πάλι από τη Νέα Δημοκρατία. Την μεγάλη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία».

Αναφερόμενους στους πιστωτές, επισήμανε: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα σταματήσουν να πιέζουν τη χώρα για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, όσο δεν βλέπουν μια Κυβέρνηση αποφασισμένη να υλοποιήσει η ίδια ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε: «Εμείς λέμε ότι θα μειώσουμε τους φόρους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Υπάρχουν περιθώρια να μαζέψουμε κρατικές σπατάλες. Ταυτόχρονα, θα υλοποιήσουμε ένα πολύ τολμηρό σχέδιο απελευθέρωσης της δημιουργίας, προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ξέρουμε πολύ καλά πως να το κάνουμε. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Το μέλλον δεν μπορεί να είναι ένα μεγάλο Κράτος που υπόσχεται στους πολίτες πεντάμηνα και επτάμηνα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα. Και νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι ούτε το δικό σας. Το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα είναι νέα παιδιά που μορφώνονται καλά και βρίσκουν θέσεις εργασίας στο αντικείμενό τους, σε εκείνους τους τομείς όπου η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Διευκρίνισε ότι η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα της χώρας, χαρακτηρίζοντας το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές «διαρκές και σταθερό», ενώ συμπλήρωσε: «Όταν το εκφράσαμε πριν από ένα χρόνο, πολλοί προβληματίστηκαν. Δυστυχώς, οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Εάν είχαν γίνει τότε οι εκλογές, η χώρα δεν θα βρισκόταν σε αυτό το αδιέξοδο. Δεν θα είχαμε μια Κυβέρνηση που σέρνεται επί 14 μήνες. Μια Κυβέρνηση που προσποιείται ότι διαπραγματεύεται αλλά στην πραγματικότητα διαπραγματεύεται μόνο με τις εσωτερικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Για να καταλήξει, τελικά, να φορτώσει το λογαριασμό στους Έλληνες πολίτες».