Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ ο Τσοχατζόπουλος - Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα υποστηρίζουν οι δικοί του

Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή κατά oριακή πλειοψηφία (3-2) την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, μιλώντας για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού.

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Επεσήμανε ακόμη ότι «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο πρώην υπουργός υπεβλήθη σε επέμβαση, ωστόσο η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιες μέρες.

Το ύψος της εγγύησης που ορίστηκε, ανέρχεται στα 200.000 ευρώ, χρήματα τα οποία, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να συγκεντρώσει: «Αν επιστρέψει στη φυλακή και αν μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο, δεν είναι τεράστια ευθύνη για όλους;».

Στο ίδιο πνεύμα και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν τα 200.000 ευρώ. “Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα 200 χιλιάρικα. Από τη μία χαίρεσαι και μετά από την άλλη λες και πάλι αμάν”

Οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβλήθει είναι οι εξής:

1. καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,

2. απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,

3. παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,

4. απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,

5. μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση και

6. υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε φυλακιστεί το 2012 μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του, με αφορμή την υπόθεση του ακινήτου στην περιοχή της Ακρόπολης.