Ο Μητσοτάκης σε Έλληνα μετανάστη στη Μάλτα:Θα παλέψουμε για το brain gain

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την αναχώρησή του από τη Μάλτα – όπου είχε μεταβεί για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – την προηγούμενη Πέμπτη.

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περίμενε – μαζί με τους συνεργάτες του – στο αεροδρόμιο για την επιβίβαση στο αεροσκάφος της επιστροφής στην Ελλάδα, τον πλησίασε ένας νεαρός.

Τον έλεγαν Κωνσταντίνο. Ήταν 24 ετών και εργαζόταν στη Μάλτα ως προγραμματιστής. Ο λόγος που προσέγγισε τον κ. Μητσοτάκη ήταν για να του ζητήσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να γυρίσουν πίσω οι νέοι Έλληνες, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Ο Κωνσταντίνος εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τους λόγους που τον ανάγκασαν να αναζητήσει την τύχη του μακριά από την πατρίδα. Του μίλησε για τη ζωή στο εξωτερικό, τις συνθήκες εργασίας ενώ του εκμυστηρεύτηκε ότι μεγάλη του επιθυμία είναι να καταφέρει μια μέρα να γυρίσει πίσω.

Ο κ. Μητσοτάκης τον ρώτησε τι είναι αυτό που θέλουν οι νέοι από τους πολιτικούς, ποια είναι τα ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν την πολιτική ατζέντα ενώ δεν έκρυψε ότι στόχος του είναι να κατορθώσει να μετατρέψει το brain drain σε brain gain.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν συνολικά 20 λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα.