Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ στη Μάλτα

Ολιγόλεπτη συνάντηση με την γερμανίδα Κεγκαλάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στη Μάλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το προσφυγικό.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

Ανέλυσε την κατάσταση της Ελλάδας εξηγώντας την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Μια Κυβέρνηση που θα δίνει την δυνατότητα στην πραγματική οικονομία να ορθοποδήσει, φέρνοντας νέες επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ακόμη με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρίστο Στυλιανίδη, τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Sebastian Kurz.

Σύντομες συνομιλίες είχε επίσης με τον Ισπανό πρωθυπουργό κ. Mariano Rajoy και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.