Κικίλιας για δηλώσεις Ντάισελμπλουμ: Δεν επιτρέπω σε κανέναν να προσβάλει τη χώρα μου

«Δεν επιτρέπω και δεν ανέχομαι από κανέναν όσο ψηλά ιστάμενος και αν είναι, να προσβάλει τη χώρα μου και τους συμπολίτες μου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ. Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα, μέτρα-αντίμετρα και επισήμανε πως το ΔΝΤ διέψευσε πως έχει ζητηθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να προβή σε κάτι τέτοιο.

«Η πίεση που υπάρχει είναι σε μια κυβέρνηση που έχει καθυστερήσει, έχει αποτύχει στις διαπραγματεύσεις, είναι ενδεχομένως η χειρότερη διαπραγμάτευση στην ιστορία, είναι για το βιβλίο των διαπραγματεύσεων η χειρότερη, αυτή που έχουν κάνει οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κι έχει φέρει τη χώρα σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση, με την πλάτη στον τοίχο. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και η κυβέρνησή τους πρέπει να αποφασίσουν τελικά τι θα κάνουν» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει τεράστια ευθύνη για το μέλλον της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Τσίπρας και Καμμένος θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται αλλά και από το γεγονός ότι θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον, το πατριωτικό συμφέρον δεν είναι πάνω από όλα και πρόσθεσε ότι «πάνω από όλα είναι η καρέκλα τους, και πάνω από όλα είναι η διατήρησή τους στην εξουσία. Απόδειξη ότι η πραγματική οικονομία καταρρέει, γιατί έχουμε 4 δισ. ευρώ εκροές τραπεζικών καταθέσεων, ότι ο ΕΦΚΑ είναι προβληματικός, ότι στα ενεργειακά η ΔΕΗ, με δήλωση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ δεν έχει να πληρώσει τη μισθοδοσία τον Ιούνιο και είναι στα τάρταρα».