Bild: Ο Ομπάμα πίεζε ασφυκτικά τη Μέρκελ για να σωθεί η Ελλάδα

Γερμανός διπλωμάτης αποκάλυψε στη Bild ότι ο Μπάρακ Ομπάμα, όταν ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, πίεζε υπερβολικά τη Γερμανία για τη διάσωση της Ελλάδας.

«Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι αποκάλυψη αυτή βγαίνει στο φως της δημοσιότητας ενόψει της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διπλωμάτης σημειώνει επίσης πως ο Ομπάμα “ήταν ένας Πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής από ό, τι στους αντιπάλους της Αμερικής».

Το περιοδικό σημειώνει χαρακτηριστικά: «Και τώρα Tραμπ. Μια συνάντηση που είναι εξίσου σημαντική για την Καγκελάριο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ”.

Τέλος, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα ότι “στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική, αλλά το αντίθετο ισχύει. Στις ΗΠΑ ανησυχούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών».