Τα "μάζεψε" ο Ξυδάκης για την "τριτοκοσμική" ΕΡΤ- Την τιμώ και την αγαπώ

Ακραίο και υπερβολικό χαρακτήρισε τον όρο «τραγική και τριτοκοσμική» που χρησιμοποίησε για την τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συλλήβδην κρίση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι θα πρέπει να δούμε τη δημόσια τηλεόραση πιο αυστηρά, υπογραμμίζοντας ότι «την ΕΡΤ την τιμώ και την αγαπώ».

Επιπλέον σημείωσε ότι οι αναφορές του για την ΕΡΤ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εντάσσονται σε ένα γενικότερο σκεπτικό για τη ροπή της τηλεοπτικής ενημέρωσης στο μείγμα ψυχαγωγίας και δράματος και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να δούμε τη δημοσιογραφία πιο αυστηρά. Επίσης τόνισε την ανάγκη η δημοσιογραφία να ξαναβρεί το ρόλο της και να εγκαταλείψει τις μεθόδους της κλειδαρότρυπας και επισήμανε ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να επεμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ταυτόχρονα εξέφρασε και το παράπονό του γιατί, όπως είπε, δεν του ζήτησε κανείς εξηγήσεις πριν δεχθεί επιθέσεις και αποκάλυψε ότι «και με τον Διονύση Τσακνή μίλησα αφού είχε βγάλει την ανακοίνωση». Η επικριτική αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Με ανοικτή επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, απάντησε στο σχόλιο, περί «τραγικής και τριτοκοσμικής κατάστασης» της ΕΡΤ, λέγοντας ότι περίμενε μια διορθωτική δήλωση συγνώμης από τον κ. Ξυδάκη. Στον «πόλεμο» για την εικόνα της ΕΡΤ μπήκε και η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι η ομολογία Ξυδάκη δείχνει την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε απαντητική του δήλωση κατηγόρησε τη ΝΔ για παραπληροφόρηση και πρόσθεσε ότι «τα δάκρυα τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς».