Άγρια λεκτική κόντρα Καμμένου-Θεοχαρόπουλου: "Κάτσε κάτω ρε"

Σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου, με αφορμή ερώτηση για τα εξοπλιστικά και τον σχεδιασμό για την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Έντονη κριτική για την πολιτική στο χώρο των εξοπλισμών αλλά και για τους χειρισμούς έναντι της Τουρκίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντείνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο άσκησε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καμμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο την εμπλοκή στελεχών του κατά το παρελθόν σε σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «οι εν θερμώ αντιδράσεις σας (ενν. έναντι της Αγκυρας) δημιουργούν όξυνση» και πρόσθεσε ότι πριν την αποστολή του προαναφερθέντος αιτήματος στις ΗΠΑ, θα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση ουσίας για το κόστος στο εσωτερικό. Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος σε υψηλότατους τόνους είπε ότι «θα έπρεπε να ντρέπεσαι και να απολογείσαι. Όσοι σήμερα είναι με “βραχιολάκια” για απάτες είναι δικοί σας» προκαλώντας τις εντονότατες διαμαρτυρίες του κ. Θεοχαρόπουλου, με τον τελευταίο να σηκώνεται όρθιος και να φωνάζει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Κάτσε κάτω ρε», του απάντησε από τα υπουργικά έδρανα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος σε έξαλλη κατάσταση του φώναζε «όχι σε μένα αυτά. Αυτά εκεί που σας παίρνει. Ντροπή σας που καταστρέψατε τη χώρα. Ντροπή που μιλάτε έτσι για την Ανανεωτική Αριστερά, εσείς, ένας εκπρόσωπος της εθνικολαϊκιστικής δεξιάς. Φταίτε εσείς για την οικονομική κρίση, ήσασταν τόσα χρόνια υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή, 18 χρόνια βουλευτής της ΝΔ που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και στα Μνημόνια».

Με αφορμή παλαιότερη συνέντευξη του κ. Θεοχαροπούλου που χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες «τσόντα», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στους ίδιους υψηλούς τόνους λέγοντας ότι «εμείς κατεβήκαμε πολλές φορές στις εκλογές και ο ελληνικός λαός μας τίμησε και μας έφερε στη Βουλή. Τσόντα προεκλογική είναι αυτό που κάνατε εσείς να κολλήσετε προεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Είστε οι απόγονοι του Σμπώκου, του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου και του Σημίτη και να μην ξαναπιάσετε στο στόμα σας τον Καραμανλή».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, νωρίτερα διεύρυνε τον κύκλο των επιθέσεών του, τόσο κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για την υπόθεση των Ιμίων όσο και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στον κ. Βαρουφάκη υπογράμμισε ότι και αυτός από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε και πρόσθεσε ότι “και ο Βαρουφάκης στέλεχος ΠΑΣΟΚ ήταν, όπου ανοίγει δικογραφία όλο το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα”.