Γ. Καμίνης: Η Κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις κτιρίων

Η κατάληψη κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου επρόκειτο να λειτουργήσει από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) ως δομή για 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” για τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έκανε λόγο για απροθυμία της Κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Οι δηλώσεις του κ. Καμίνη ήρθαν μόλις λίγες ώρες μετά τη συζήτηση στην Βουλή για την εγκληματικότητα, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για την κατάληψη του κτιρίου από αγνώστους. Το κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν ολοκληρωθεί και οι εργασίες προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα τα προσφυγόπουλα.

«Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μια ευκαιρία κινδυνεύει να χαθεί» τόνισε ο κ. Καμίνης, ενώ συμπλήρωσε πως τόσο ο Δήμος Αθηναίων, όσο και ο ίδιος προσωπικά «έχει εγκαίρως εκφράσει τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν στις καταλήψεις και καταγγείλει την απροθυμία της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα».

Επίσης υπογράμμισε ότι «η προστασία των παιδιών αυτών είναι κορυφαία υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας, που σέβεται τους διεθνείς κανόνες και τις υποχρεώσεις της».