Κονιόρδου: Σεβόμαστε τον οίκο Gucci- Ασύμβατη η χρήση αυτή με το μνημείο

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, φαίνεται να είναι απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το οποίο απέρριψε το αίτημα του ιταλικού οίκου Gucci να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας στον χώρο του Παρθενώνα το Καλοκαίρι του 2017.

«Η ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν να απορρίψει το αίτημα για την παραχώρηση του Παρθενώνα και είναι κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη». ανέφερε η Υπουργός  μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του STAR.

«Ο Παρθενώνας δεν είναι ένα οποιοδήποτε μνημείο» ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού, τονίζοντας, «Είναι το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού, της δημοκρατίας, του διαλόγου, της ελευθερίας, του πνεύματος και εμείς οι Έλληνες είμαστε οι θεματοφύλακες αυτού του συμβόλου».

«Σεβόμαστε τον συγκεκριμένο οίκο, αλλά είναι ασύμβατη η χρήση αυτή με το μνημείο» συμπλήρωσε η υπουργός.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, «Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».

Με αυτή την αιτιολόγηση, τα μέλη του ΚΑΣ απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας Gucci για επίδειξη μόδας εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου.