Μετωπική σύγκρουση για τη διαφθορά: Τι είπε ο Πρωθυπουργός και τι απάντησε η ΝΔ

Τα αίματα άναψε η επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για την διαπλοκή, στη συζήτηση που συζητήθηκε στην ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Η διαπλοκή ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις, δολοφονήθηκαν πολιτικά χαρακτήρες επειδή δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς. Το 1,7 δισ. ευρώ που δόθηκε με θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, βγήκε μέσα από μια Επιτροπή της Βουλής και αφορούσε το μεγάλο πάρτι που έγινε με το δημόσιο χρήμα», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα, απαντώντας στον πρόεδρο του ποταμιού.

«Πού ήταν οι θεσμοί, πού ήταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, πού ήταν τα ΜΜΕ όταν γίνονταν όλα αυτά στην Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση μέσα σε δύο χρόνια, έχει κάνει πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τη διαφάνεια, περισσότερα από όσα έκαναν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού επί 40 χρόνια.

«Η πάταξη της διαφθοράς είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και απαιτεί πολιτική βούληση. Η δέσμευσή μας απέναντι στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό είναι να μην λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος και να προχωρήσουμε παραπέρα στη θεσμική θωράκιση απέναντι στην διαφθορά και τη διαπλοκή», είπε εμφαντικά ο πρωθυπουργός.

Ο επικεφαλής του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α. ανέφερε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που έχουν γίνει επί της δικής του κυβέρνησης, όπως η ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης, η συστηματική καταπολέμηση της διαφθοράς και την αξιοποίηση των λιστών Μπόργιανς και Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια κατήγγειλε το σύνολο των κομμάτων της μεταπολίτευσης που κυβέρνησαν για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ενώ αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται η συγκυβέρνηση από εκείνους που θίγονται τα συμφέροντα τους.

Δεν ξέχασε μάλιστα να μιλήσει και για την “ιδεολογική καπιταλιστική επίθεση” που δέχεται η κυβέρνησή του.

Στον Πρωθυπουργό απάντησε άμεσα η Νέα Δημοκρατία, με δελτίο τύπου που επεσήμανε ότι δεν θα ακολουθήσει τον Α. Τσίπρα στην πτώση που ακολουθεί, ενώ τον χαρακτήρισε καθ’ έξη ψεύτη, διαπλεκόμενο, συκοφάντη και λασπολόγο, επισημαίνοντας την ανάγκη ταχείας πολιτικής αλλαγής και καινοτομίας που έχει ανάγκη ο τόπος.

Το δελτίο τύπου της Ν.Δ.:

«Μέσα σε δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκής. Μυστικές συναντήσεις και συναλλαγές με επιχειρηματίες, επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε κολλητούς, χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, και άλλα πολλά. Την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, η οικονομία είναι βαλτωμένη, η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη λασπολογία και τη συκοφαντία. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο. Θα μείνει μόνος του, απομονωμένος από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη από ενότητα των Ελλήνων και από ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία. Αυτά είναι που εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό».

screenshot_5