Καραμανλή σε Μυταφίδη: Σε ποια αριστερή συνιστώσα ανήκει ο Περικλής;

Στην προσπάθεια του να αποκρούσει τις πληροφορίες που θέλουν το υπουργείο Παιδείας να καταργεί την διδασκαλία της «Αντιγόνης», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης συνέδεσε με την ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ τα κείμενα της “Αντιγόνης” και του “Επιταφίου”, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της συναδέλφου του, Άννας Καραμανλή.

«Ανήκουν στη δική μας παράδοση αυτά τα κείμενα”, “…όπως και τα κείμενα του Διαφωτισμού. Γι’ αυτό να μην επαναλαμβάνετε αυτά τα ψέματα που διαδίδονται από διάφορες πλευρές. Σε λίγο, με την αναμόρφωση των προγραμμάτων, που θα έλθουν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και ο Επιτάφιος του Περικλή θα επανέλθει» υπογράμμισε ο κ. Μυταφίδης.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, με καυστικό ύφος προέτρεψε τον κ. Μυταφίδη να «αποκαλύψει» άμεσα σε ποια αριστερή συνιστώσα άνηκε ο Περικλής.

«Μέχρι και τον Περικλή πήγατε να οικειοποιηθείτε. Σε ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκε δεν μας είπατε» υπογράμμισε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν ξεκινήσει την σφοδρή κριτική για τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Η κ. Καραμανλή επισήμανε ότι το υπουργείο χρησιμοποίησε τα θέματα του Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης ως «όχημα» για να περάσει πληθώρα «λοιπών διατάξεων».

«Διατάξεις χωρίς καμία συνοχή μεταξύ τους, που αγγίζουν κάθε πτυχή της εκπαίδευσης. Είτε από προχειρότητα είτε από σκοπιμότητα νομοθετείτε με τρόπο επιεικώς αναποτελεσματικό» δήλωσε χαρακτηριστικά