Δήμαρχος Ελληνικού: Θλιβερή η εικόνα του Μουζάλα

Με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε ότι πρόκειται για μια θλιβερή εικόνα που δεν τιμά καθόλου την κοινωνία μας.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, “η σημερινή θλιβερή εικόνα, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας να σπρώχνεται με μετανάστες και στη μέση να βρίσκονται αστυνομικοί και μικρά παιδιά, δεν τιμά την Ελληνική κοινωνία».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι μετά από τα γεγονότα της Δευτέρας επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο οι καταγγελίες, που εδώ και πολύ καιρό, έχουν επισημανθεί για τις τραγικές συνθήκες διαμονής μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό του Ελληνικού: «Ενός Ελληνικού που θυμήθηκε να επισκεφθεί ο κ. Μουζάλας, το οποίο έχει παραδοθεί σε “περίεργες οργανώσεις”», όπως ο ίδιος δήλωσε, οι οποίες «αλωνίζουν ανεξέλεγκτα στον καταυλισμό του Ελληνικού».

«Η σημερινή κατάσταση στον καταυλισμό του πρ. Αεροδρομίου είναι άδικη για τους μετανάστες. Είναι όμως άδικη και για τους κατοίκους του Ελληνικού και συνολικά για τους κατοίκους της Νότιας Αθήνας που χτυπημένοι από την ανεργία και τη φτώχεια, περιμένουν ακόμα να δουν τις μπουλντόζες της επένδυσης στο Ελληνικό. Αντί να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Μουζάλας έχει επιλέξει να σπρώχνεται με τους μετανάστες κρατώντας τους “ομήρους”, βυθίζοντας στην μιζέρια και στην οπισθοδρόμηση ολόκληρη την περιοχή. Η υπομονή όλων κ. Μουζάλα έχει εξαντληθεί», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Κωνσταντάτος.