Τα έξι αμείλικτα ερωτήματα της ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Μια σειρά από έξι αμείλικτα ερωτήματα για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι στα οποία ζητά άμεσες απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Κικίλιας και περιμένει άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση χωρίς υπεκφυγές είναι τα ακόλουθα:

1. Υπήρχε μέχρι 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρότσιλντ;

2. Γιατί επέλεξε ο πρωθυπουργός να συναντηθεί μόνος του χωρίς τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ;

3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ρότσιλντ;

4. Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας ταξίδευε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να συναντήσει τη Ρότσιλντ; Παραμένει σταθερός στις απόψεις του για τη συγκεκριμένη εταιρεία;

5. Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο Γ.Γ. της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου;

6. Ποιοι ήταν οι συνεπιβάτες του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι στη Λισαβόνα στο Παρίσι;

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι «ο λαός απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια» και έκανε λόγο για «μείζον πολιτικό ζήτημα». Παράλληλα διερωτήθηκε «πως ο πρωθυπουργός δεν ανακοινώνει τέτοιο ταξίδι στο εξωτερικό;» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων. Δεν είναι ιδιώτης, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται και να δώσει λίστα επιβαινόντων. Ο ίδιος να δώσει τις απαντήσεις».