Σεβαστάκης: Καταστροφή η έξοδος από το ευρώ- Δεν έχουμε ούτε διατροφική αυτάρκεια

Αναστάτωση και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Ξυδάκη με αφορμή τις δηλώσεις του περί δραχμής. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης χαρακτήρισε «καταστροφή» την έξοδο από το ευρώ και ένα ενδεχόμενο Grexit και υποστήριξε ότι «η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας, όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην Ε.Ε., δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα».

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οικονομία μας είναι βαθιά συνδεδεμένη με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία» και υποστήριξε ότι «ο κόσμος έχει αυξημένη αίσθηση ματαίωσης και με τον τρόπο που χρησιμοποίησε την ενότητα της αγοράς, έκαψε επιδοτήσεις, σπατάλησε δυνατότητες δεν έκανε θεσμούς».

Κληθείς να σχολιάσει τοποθετήσεις συναδέλφων του βουλευτών στο ενδεχόμενο να διενεργηθεί δημοψήφισμα ο κ. Σεβαστάκης ξεκαθάρισε ότι «μετά το ‘15 έχει αποδυναμωθεί ως εργαλείο, δεν ξέρω ότι μπορεί να δώσει απάντηση» και πρόσθεσε «δεν ξέρω αν η εν θερμώ καταφυγή (σ.σ. στο δημοψήφισμα) δίνει σώφρον αποτέλεσμα». Με αφορμή την παραδοχή του μεγάρου Μαξίμου ότι έχει ολοκληρωθεί μόλις το 1/3 των προαπαιτουμένων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «εμπρόθετα η κυβέρνηση δεν κλείνει ένα ποσοστό των μέτρων που είναι έτοιμα, αλλά δεν υπογράφονται».