Τόσκας: Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις αλλά ανοιχτά τα σύνορα

Προτροπή στους αγρότες να μην αποκλείσουν διασυνοριακές οδούς γιατί θα υπάρξουν επιπτώσεις σε μια οικονομία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, απευθύνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και προσθέτει «να μην κλείσουν τη δίοδο προς Βουλγαρία ή άλλες χώρες γιατί έτσι θα κληθεί η χώρα να πληρώσει μεγάλες αποζημιώσεις και θα διαταραχθεί το εμπόριο. Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις αλλά ανοιχτά τα σύνορα».

Ο κ. Τόσκας ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα και κρύβει την πραγματική ατζέντα του», η οποία, όπως αναφέρει, «έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη λιτότητα και το νόμο της αγοράς ως ρυθμιστή». Ταυτόχρονα καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να αποφασίσει με ποιους είναι και να πει εάν θα προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις όπως ζητά το ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι «ως υπουργός ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής. Αυτός ήταν ο υπουργός των απολύσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το μεταναστευτικό και την τρομοκρατία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζει «ότι μέρος της Ευρώπης ήρθε αντιμέτωπη με την απειλή της τρομοκρατίας από ενέργειες των τζιχαντιστών ευτυχώς όχι η χώρα μας».