Κοντονής: Μόνο με αναθεώρηση Συντάγματος η παράταση συνταξιοδότησης των δικαστών

Μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης των δικαστών, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο Σταύρος Κοντονής, αφού συναντήθηκε με την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την Ξένη Δημητρίου κράτησε για αρκετές ώρες, ενώ για λίγα λεπτά συνομίλησε και με την Βασιλική Θάνου.

«Με το θέμα αλλαγής των διατάξεων είπα και τόνισα ότι η αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Συνταγματικής αναθεώρησης» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κοντονής, επαναλαμβάνοντας ότι οι δικαστές, με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους, δημιουργούν εικόνα εμφυλίου στο δικαστικό σώμα.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει για να μην πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης και ξέρετε ένα τέτοιο κακό δεν αφορά μόνο τον παρόντα χρόνο αφορά και το μέλλοντα και σωρεύονται προβλήματα, τα οποία δεν είναι ανάγκη αυτή την ώρα να τα δημιουργούμε. Τα προβλήματα της δικαιοσύνης είναι πολλά και είναι άλλου τύπου. Καλούμε λοιπόν τους πάντες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουμε τα προβλήματα της Δικαιοσύνης».

Σε ερώτηση εάν ήταν αναγκαία η σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου για το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης από τα 67 στα 70 έτη, ο Σταύρος Κοντονής είπε ότι «η ολομέλεια μπορεί να συνεδριάζει και να αποφασίσει για οποιοδήποτε ζητήματα τίθενται από τα μέλη της και εμάς, για την κυβέρνηση εννοώ, θα είναι ευπρόσδεκτη μία οποιαδήποτε άποψη, η οποία λειτουργεί στα πλαίσια της αναθεώρησης του Συντάγματος».

Ερωτηθήσα πάντως η κ. Θάνου για το θέμα, υποστήριξε ότι θα επαναφέρει το θέμα στην Ολομέλεια, όταν θα είναι έτοιμη η εισηγήτρια.

Ο Σ. Κοντονής, ερωτήθηκε και για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, για την οποία αναμένεται να αποφασίσει αύριο το Β ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι όποια και να είναι θέση του δικαστηρίου, η κυβέρνηση θα την σεβαστεί.