Χρυσόγονος: Να υπάρξει εθνική γραμμή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Την δρομολόγηση εθνικού σχεδιασμού στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα εμφανίζονται με κοινή γραμμή πλεύσης ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98 ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να γίνει όπως και στην Κύπρο. Εκεί μετέχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως παρατηρητές στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για το Κυπριακό. Θα μπορούσαμε και εμείς εδώ για τη συνέχεια του κράτους η κυβέρνηση να είχε ως παρατηρητές στις διαπραγματεύσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο» και πρόσθεσε ότι «τα περιθώρια είναι εξαιρετικά δύσκολα και ως χώρα θα κινδυνεύσουμε να μην είμαστε κοινωνικά βιώσιμοι. Αλλιώς σε 20 ή 30 χρόνια οι Έλληνες στην Ελλάδα θα είναι μειονότητα αφού τα παιδιά μας και τα παιδιά τους, αν δεν λύσουμε εμείς το πρόβλημα θα είναι στο εξωτερικό και η Ελλάδα θα χάσει την ιστορική της συνέχεια».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον ΔΟΛ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως είναι ανάγκη να διατηρηθεί ο πολιτικός προσανατολισμός της εφημερίδας ανεξάρτητα από τις αλλαγές που θα γίνουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό είναι η ελευθερία του Τύπου».