Ραγκούσης: Να αλλάξουμε για να ενωθούμε, όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε

Για τη νέα προσπάθεια δημιουργίας ενός πολιτικού προοδευτικού φορέα, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm». Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Ραγκούσης αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να καταφέρει να καλύψει μια υπαρκτή και διευρυνόμενη ανάγκη στον εκλογικό κόσμο, να καλυφθεί ο χώρος του κέντρου και τόνισε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ μπήκε σε κρίση κατέγραψε ραγδαία πτώση στο εκλογικό σώμα, τότε άρχισε να ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, ενώ χάνει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακάμπτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Πήραμε μια πρωτοβουλία να συνομιλήσουμε με την κοινωνία ,πήραμε το ρίσκο αν και θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα ήταν ασφαλές (…) αλλά η κοινωνία έχει ανάγκη από μια νέα πρόταση και κυρίως οι παραγωγικές ηλικίες, που νιώθουν ακάλυπτες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ενώ ερωτηθείς για την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, εκτίμησε ότι «ο κ. Παπανδρέου έκανε μια κίνηση που θεωρούσε σωστή».

Αναφερόμενος στη νέα πολιτική προσπάθεια ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι το συνοπτικό μήνυμα είναι «να αλλάξουμε για να ενωθούμε και όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε» και παρατήρησε ότι «η πρόταση της Δημοκρατική Συμπαράταξης είναι υπάρχω, είμαι εδώ και δυο χρόνια και σας καλώ να πάμε μαζί, αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα αλλάξει τίποτα» διερωτώμενος ταυτόχρονα εάν υπάρχει το ΠΑΣΟΚ μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή εάν έχει δημιουργηθεί κάτι καινούριο.

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζουν τα πάντα εάν αλλάξει το όνομα και επανέλαβε τη θέση του ότι οι ηγεσίες των κομμάτων πρέπει να εκλέγονται από τη βάση.