Τόσκας: Μαγικά ραβδάκια για τα Εξάρχεια δεν υπάρχουν

“Μαγικά ραβδάκια για τα Εξάρχεια δεν υπάρχουν’ τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ εννοώντας πως χρειάζεται χρόνος για να λυθεί μια κατάσταση όπως αυτή στην περιοχή των Εξαρχείων.

Και προσθέτει: «έχουμε φέρει σημαντικά αποτελέσματα όπως είναι η εξουδετέρωση των κυκλωμάτων της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών ενώ έχουμε εφαρμόσει και άλλα συστήματα με τα οποία προσπαθούμε να μειώσουμε τα φαινόμενα βίας στην περιοχή».

Ο κ. Τόσκας χαρακτηρίζει ουτοπική την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως εντός 24 ωρών θα καθαρίσει τα Εξάρχεια. «Θέλει περίσσιο θράσος να λέει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που δεν έκανε τίποτα για τα Εξάρχεια ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης» σχολιάζει.

Ερωτηθείς για την παραβατικότητα που παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας, όπως με το κάψιμο των τρόλεϊ, ο κ. Τόσκας απαντά: «πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Αν δείτε μόνο αυτά τα περιστατικά, όντως υπάρχει πρόβλημα. Όμως η γενικότερη εικόνα ασφάλειας στην πόλη είναι καλύτερη»

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας τάσσεται για μια ακόμη φορά υπέρ του διαλόγου με συλλογικότητες των Εξαρχείων. «Ο διάλογος μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της κατάστασης και πρέπει να υπάρχει. Διάλογος γίνεται ακόμη στον πόλεμο ανάμεσα σε αντίπαλες πλευρές, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ανεκτικοί σε φαινόμενα ανομίας» προσθέτει.

Ουρές της τρομοκρατίας το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα

Σχετικά με το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και το απειλητικό μήνυμα του Ν. Μαζιώτη προς το πρόσωπο του, ο κ. Τόσκας δεν δείχνει να ανησυχεί και εκτιμά πως αποτελούν ουρές μιας παλιάς κοπής τρομοκρατίας.

“Η τρομοκρατία δεν μηδενίζεται. Βλέπετε τι γίνεται σε άλλες χώρες. Όμως, μπορούμε να την πάμε κοντά στο μηδέν και αυτός είναι ο στόχος μας. Σε κάθε περίπτωση, απειλές όπως του Μαζιώτη δεν τις λαμβάνω υπόψιν ούτε με φοβίζουν” αναφέρει ο κ. Τόσκας.

Για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών, μέσα από την οποία μειώθηκε ο βραχίονας της τρομοκρατίας.

Έχουμε κάνει λάθη στο προσφυγικό

Τέλος, ο κ. Τόσκας παραδέχεται πως στη διαχείριση του προσφυγικού η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη ενώ για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την κακοκαιρία σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, ο κ. Τόσκας εμφανίζεται δυσαρεστημένος.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Οι πρόσφατες εικόνες στη Μόρια δεν μας τιμούν. Έγιναν κάποιες ενέργειες οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν. Υπάρχουν προβλήματα, έχουμε κάνει λάθη, αλλά τα διορθώνουμε, παλεύουμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες» καταλήγει.