Κυπριακό: Επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη - Συνεχίζονται οι συνομιλίες στην Ελβετία

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ενώ από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

Την παραπάνω πληροφορία μετέδωσε μέσω Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχαν το μεσημέρι της Κυριακής νέα τηλεφωνική επικοινωνία ενόψει της συνέχισης της διαδικασίας στο Κυπριακό.

 

Στη συνομιλία που είχαν και το Σάββατο, οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ.

«Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού», σημείωνε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για την επικοινωνία.