Τόσκας: Επιπόλαια η λύση «εφ' όπλου λόγχη» στα Εξάρχεια

«Δεν υπάρχει νεοτρομοκρατία, πρόκειται για ουρές της παλαιάς τρομοκρατίας οι οποίες σιγά σιγά εξουδετερώνονται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για αντίδραση κάποιων επειδή η σύλληψη της Πόλας Ρούπα ήταν πολύ σημαντικό πλήγμα, «καθώς συνελήφθη ένα πολύ σημαντικό στέλεχος τρομοκρατικών οργανώσεων» ενώ απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα Εξάρχεια, έκανε λόγο για επιπόλαιη προσέγγιση αντιμετώπισης του προβλήματος και διερωτήθηκε γιατί δεν έκανε η ΝΔ τίποτα τόσα χρόνια, εάν ήταν τόσο απλό.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι με την εξάρθρωση της σπείρας ναρκωτικών στη δυτική Αττική, μειώθηκε σημαντικά η εγκληματικότητα και παρατήρησε ότι για πρώτη φορά γίνονται περιπολίες με θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή για να είναι αποτελεσματικότερη και ασφαλής η αστυνόμευση. Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε μάλιστα την αριστερά ως «την κύρια δύναμη απέναντι στην τρομοκρατία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει αύξηση της αστυνόμευσης και μείωση της εγκληματικότητας» και πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζονται σταδιακά προβλήματα δεκαετιών που είχαν αφεθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να χρονίζουν και χωρίς αστυνομική παρέμβαση.

«Όταν έγινε πριν έναν μήνα η σύλληψη 80 διακινητών στο κέντρο της Αθήνας ξέρετε πόσο μειώθηκε η διακίνηση ναρκωτικών; Ξέρετε πώς έχει ενισχυθεί η αστυνόμευση στη δυτική Αττική;», σημειώσε ο κ Τσόκας και παρατήρησε ότι «αν θέλετε μαγικές λύσεις, λυπάμαι, δεν υπάρχουν». Παράλληλα, ο κ. Τόσκας απέρριψε την κριτική περί πολιτικής ανοχής και χαμηλών τόνων που δίνει το δικαίωμα σε όσους θέλουν, να πράττουν, λέγοντας πως το «καλή αστυνομία, κακός υπουργός» και το ότι «η αστυνομία θέλει, αλλά δεν την αφήνει ο υπουργός» είναι παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Επιπλέον τόνισε ότι το ζήτημα των Εξαρχείων πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενικότερες συναινέσεις και με συμβολή από όλες τις πλευρές και ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται σε 24 ώρες με τη «λύση της εφ’ όπλου λόγχης και της γενικευμένης επίθεσης, που με πολύ επιπόλαιο τρόπο είπε ο κ. Μητσοτάκης». Καταλήγοντας ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι «δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα τόσο γρήγορα, εκτός αν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερη ζημιά».