Δ. Τζανακόπουλος: Εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει η β' αξιολόγηση

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το ενδεχόμενο να συζητηθούν διάφοροι μηχανισμοί εγγυήσεων προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιλαμβάνουν νομοθέτηση μέτρων προκαταβολικά. Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόνισε ότι «έχουμε βάσιμους λόγους ότι εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει» και σημείωσε ότι ο κόφτης και το χρέος δεν σχετίζονται.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ «αν η συζήτηση πάει σε ένα σημείο που θα πρέπει να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε διάφορους μηχανισμούς εγγυήσεων, δεν θα περιλαμβάνουν νομοθέτηση μέτρων προκαταβολικά» και πρόσθεσε ότι «είμαστε εντελώς εντός στόχων και με μαξιλάρι 500 εκατ. δεν υπάρχει κίνδυνος περικοπής συντάξεων θα πιάσουμε τους στόχους».

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πρόωρα και εκτίμησε ότι «υπάρχουν δυνατότητες για να έχουμε μία καλή χρονιά που θα αντιστρέψει το κλίμα». Ερωτηθείς για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης κατέληξε λέγοντας ότι έχει κλείσει το 90-95% των θεμάτων.