"Συγγνώμη" ζητά ο Δήμος Αθηναίων για τη "Ρόδα" του Συντάγματος

Ο Δήμος Αθηναίων ζητά συγγνώμη «για την αναστάτωση που προκλήθηκε» με την «Ρόδα».

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση για την απόσυρση δεν ήταν «ευχάριστη» αλλά «επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας» και σε αυτό το θέμα, υπογραμμίζει, «δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων».

Την απόφαση έλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, «όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου, η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το ενδιαφέρον των Αθηναίων και των επισκεπτών απέδειξε ότι «η Ρόδα ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης». Διευκρινίζεται ακόμη, ότι «η “Ρόδα” ήταν δωρεά προς τον Δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, καθώς και ότι η μεταφορά και τοποθέτησή της στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως βεβαίως δεν θα τον επιβαρύνει ούτε η αποσυναρμολόγησή της».

Επίσης, επιβεβαιώνεται η πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο κ. Καμίνης έκανε δεκτή την παραίτηση που του είχε υποβάλλει ο κ. Τεντόμας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.