Κυρ. Μητσοτάκης: Aνεπαρκής η κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού εξεπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επίσκεψή του στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» στην Παιανία.

«Θέλω να επισημάνω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να μη χάνεται ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας και υποστήριξης, όπως αυτή που είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γιατί οι πόροι, οι οποίοι έχουν διατεθεί στην Ελλάδα, «δεν μπορούν να απορροφηθούν για λόγους γραφειοκρατικούς, που έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια της ελληνικής κυβέρνησης».

Επισήμανε ακόμη πως στο Κέντρο «Ελαία» γύρω στα 70 ασυνόδευτα παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εξαιρετικά ποιοτικές υπηρεσίες, τονίζοντας πως το Κέντρο αυτό θα πρέπει να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες άλλες δομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πάντως πως για κάθε ένα παιδί, το οποίο βρίσκεται σε αυτήν τη δομή, υπάρχουν πολλά άλλα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε άλλες δομές, που δεν έχουν αυτήν την ποιότητα, όπως υπάρχουν και πολλά ασυνόδευτα παιδιά, των οποίων η τύχη αγνοείται. Και αυτή είναι μια από τις μεγάλες τραγωδίες του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, πρόσθεσε..

Τέλος, συνεχάρη και τον δήμαρχο για το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία αγκάλιασε και υποστηρίζει αυτήν τη δομή.