Χ. Θεοχάρης: Ταπεινωτική η επιστολή Τσακαλώτου

«Υπάρχει τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση αλλά ο σωστός τρόπος δυστυχώς δεν επιλέγεται από τις κυβερνήσεις. Επιλέγεται η προσπάθεια να συνεχιστεί ένα σύστημα που μας έφερε έως εδώ πέρα», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και χαρακτήρισε επικοινωνιακή την πολιτική του έκτακτου επιδόματος.

Αναφερθείς στην «επιστολή Τσακαλώτου» ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «αναγκάζεται ο υπουργός να ζητά συγνώμη και να λέει ότι δεν θα ξανακάνει τη διαδικασία την οποία ακολούθησε» και την χαρακτήρισε ταπεινωτική. Παράλληλα εξέφρασε πάντως την άποψη πως πράγματι δεν χρειαζόταν να ενημερώσουμε τους θεσμούς αρκεί να ακολουθούσαμε τη διαδικασία όπως προβλέπεται στη συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς εάν βρίσκεται προ των πυλών για την ένταξή του στη ΝΔ, όπως έχει υποστηρίξει ο Σταύρος Θεοδωράκης για όσους βουλευτές αποχωρούν από το Ποτάμι, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι δεν έχει χαράξει καμία πορεία και προσπαθεί με την ανεξάρτητη φωνή που διατηρεί, να λέει την άποψή του για διάφορα θέματα. Καταλήγοντας ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «συνεχίζουμε στην υποταγή σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει» και πρόσθεσε ότι «είμαστε κοινωνικά, πολιτικά, αξιακά, ακόμα και συνταγματικά πτωχευμένοι (…) η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης αυτής».