Αλ.Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- Εκλογές το 2019

Τη βεβαιότητα πως η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τα εγκαίνια του κεντρικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου. «Δεν φοβόμαστε να διαπραγματευτούμε ούτε όμως υπογράφουμε λευκά χαρτιά όπως έκαναν οι προηγούμενοι» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «μοναδικός γνώμονας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καταστρεπτική την πενταετία 2010 – 2015, προσθέτοντας πως «βγαίνουμε σιγά σιγά από αυτό το βαθύ τούνελ τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, έχοντας όμως στο μυαλό μας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια» και πρόσθεσε ότι είμαστε στα τελευταία δύσκολα μέτρα μιας δύσκολης διαδρομής, έχουμε όμως αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και τον τελευταίο δύσκολο κάβο.

Ειδική αναφορά στο εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους έκανε ο Πρωθυπουργός λέγοντας πως είναι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να δώσουμε από το περίσσευμα τη «13η σύνταξη» και πρόσθεσε ότι αυτό που τον στεναχωρεί δεν είναι οι αντιδράσεις των έξω, τις οποίες και χαρακτήρισε αναμενόμενες, αλλά οι αντιδράσεις των μέσα.

Παράλληλα έκανε λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη και τεκμηρίωσε τους λόγους για το «πώς μπορεί κανείς ξαφνικά να περάσει από μία βαθιά ύψεση σε μία σταθεροποίηση και ανάπτυξη το 2017 και 2018. Αυτά τα μεγέθη έχουν κατακτηθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας μίας επίμονης δουλειάς με σχέδιο».

«Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019»

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Συγκεκριμένα μιλώντας για την αναθεωρημένη σύμβαση του έργου τόνισε ότι προβλέπεται δωρεάν χρήση στις εκλογές και σχολίασε ότι αυτή θα αργήσει, θα γίνει το 2019 και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, παραδίδεται σήμερα στο σύνολό του στους πολίτες, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο.