Συνάντηση Μπαξεβανάκη-Ανδριανού για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση

Θέματα σχετικά με την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τη δια βίου μάθηση, τα δημόσια Ι.Ε.Κ. και τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν συζήτησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας Δ.Μπαξεβανάκης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός.

Όπως σημειώνουν από το υπουργείο Παιδείας, λατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υφυπουργού με ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που πραγματοποιούνται με στόχο την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην έναρξη εφαρμογής του Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ, όπως νομοθετήθηκε πρόσφατα.

Ο κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι βρίσκεται στη διάθεση όλων των κομμάτων για πλήρη ενημέρωση σε όλα τα θέματα του τομέα ευθύνης του και ευχήθηκε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την καλύτερη αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στο κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Ο κ. Ανδριανός από την πλευρά του, αμέσως μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε με τον Υπουργό Παιδείας θέματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τη δια βίου μάθηση, τα δημόσια Ι.Ε.Κ. και τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν. Επίσης, συζητήσαμε για τη μεταλυκειακή μαθητεία, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Η Παιδεία είναι ένα από τα πεδία που απαιτούν εθνική συνεννόηση και μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό. Τόνισα στον Υφυπουργό την ανάγκη αποτελεσματικής σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, καθώς και της επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα».