Επισκέφθηκε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Ν. Φιλαδέλφεια ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Ο Καλός Σαμαρείτης», που λειτουργεί υπό την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει των Χριστουγέννων. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνομίλησε με τους ηλικιωμένους, ενώ συνεχάρη την Εκκλησία «για το εξαιρετικά σπουδαίο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί αθόρυβα».

Κράτος και Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εξήγησε πως «ο σκοπός είναι ένας και αυτός. Είναι πως θα μπορέσουμε στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα, να προσφέρουμε ικανοποιητικές κοινωνικές υπηρεσίες. Πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και – όπως πολύ σωστά είπατε – πως θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, Σεβασμιότατε, επισκέπτομαι, σήμερα, τη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας και αυτό το σπουδαίο Ίδρυμα, το οποίο, εδώ και δεκαετίες, επιτελεί ένα πάρα πολύ σπουδαίο κοινωνικό έργο, φροντίζοντας με περίσσευμα καρδιάς και αγάπης – όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω – ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκουν εδώ σε αυτήν τη στέγη ένα αποκούμπι και μια ελπίδα να ξαναδούν τη ζωή μέσα από μια διαφορετική ματιά.

Θέλω στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου, να συγχαρώ την Εκκλησία της Ελλάδος για το εξαιρετικά σπουδαίο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί. Το επιτελεί αθόρυβα. Το επιτελεί πλαισιωμένη, όχι μόνο από κληρικούς, αλλά και από πάρα πολλούς εθελοντές, που καθημερινά υποστηρίζουν τις εκατοντάδες δομές της Εκκλησίας, προσθέτοντας σημαντικό περίσσευμα αγάπης για να κρατιέται η κοινωνική συνοχή στη χώρα μας.

Θέλω και πάλι να σας συγχαρώ για τη δουλειά σας. Και να επαναλάβω ότι το Κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, γιατί ο σκοπός είναι ένας και αυτός. Είναι πως θα μπορέσουμε στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα, να προσφέρουμε ικανοποιητικές κοινωνικές υπηρεσίες. Πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και – όπως πολύ σωστά είπατε – πως θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη, η οποία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας ανόρθωσης της χώρας.

Εδώ, λοιπόν, από τη φιλόξενη Μητρόπολή σας, να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά, για τις Άγιες Ημέρες. Και το 2017 να είναι, πάνω από όλα, ένα καλό έτος για τη χώρα μας. Να είναι το έτος το οποίο θα σηματοδοτήσει την έξοδο της πατρίδας μας από αυτό τον εξαιρετικά επώδυνο εξαετή κύκλο ύφεσης, ανέχειας, αλλά και εθνικής ταπείνωσης, στον οποίο, δυστυχώς, έχουμε μπει».