Κικίλιας: Ο Τσίπρας καταδιώκει την δημιουργική Ελλάδα -Τι θα κάνει η ΝΔ αν έρθουν νέα μέτρα

Συνολική επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Κικίλιας μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πρωθυπουργό που διώκει την δημιουργική Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση αν φέρει νέα μέτρα και ζητήσει 180 ψήφους.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Κικίλια:

Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που διώκει την δημιουργική Ελλάδα

Η Ελλάδα πλήρωσε και πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα από την ανικανότητα και αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου και η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και οδηγώντας τη χώρα σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα.

Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα 3.5%, για πολλά χρόνια μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και έχει αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν.

Στην πραγματικότητα έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό Μνημόνιο.

Συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά, με μοναδικό του γνώμονα την εξαπάτηση του λαού.

Ενώ είχε δεσμευτεί να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση, στη προσπάθειά του να κερδίσει λίγους πόντους δημοφιλίας, μοιράζει ένα «αντίδωρο» στους συνταξιούχους, επιχειρώντας να τους εξαπατήσει, αφού με την πολιτική του, τους προκαλεί πολλαπλάσιες απώλειες εισοδημάτων.

Με τον ίδιο τρόπο, ο κ. Τσίπρας εξαπατά σήμερα τους αγρότες από την Κρήτη, την περασμένη εβδομάδα τους νησιώτες από τη Νίσυρο, όπως τους ακρίτες από τη Θράκη.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος. Είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού και έχει το θράσος να μιλάει για πρόθυμους, ενώ είναι εκείνος που έχει υπογράψει κόφτη, υπερταμείο, μεγάλες περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ και την άγρια υπερφορολόγηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι ο πρωθυπουργός που καταδιώκει την δημιουργική Ελλάδα και με τις παλινωδίες του έχει μετατραπεί σε σύμμαχο διαφόρων ακραίων κύκλων της Ευρώπης, που αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας μας να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Δεν πρέπει η αποτυχία του να μετατραπεί σε αποτυχία της Ελλάδας.

Η πατρίδα μας, σήμερα, χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε με αυτοπεποίθηση και να εφαρμόσουμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και όχι σε σύγκρουση μαζί τους.

Με όρους εθνικής αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας.

Τι θα κάνει η ΝΔ αν η κυβέρνηση φέρει νέα μέτρα και ζητήσει 180 ψήφους στη Βουλή

Μέχρι σήμερα, οι διαπραγματεύσεις και οι πολιτικές της Κυβέρνησης έχουν μετρήσιμα καταστροφικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να θυμίσω την περίφημη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη το 2015, που οδήγησε σε κλειστές τράπεζες και capital controls. Η δίχρονη διακυβέρνησή τους έχει κοστίσει 100 δις ευρώ. Τη τριετία 2015 – 2017 χάνεται εθνικό εισόδημα πάνω από 20 δις ευρώ, δηλαδή για κάθε ελληνικό νοικοκυριό χάνονται 6.300 ευρώ.

Έχουμε πει, ξεκάθαρα, ότι εμείς δεν θα αποτελέσουμε το άλλοθι του κ. Τσίπρα, προκειμένου να διαφύγει των δικών του ευθυνών. Και ότι ο ίδιος δε θα μετατρέψει τις δικές του ευθύνες σε εθνικές ευθύνες.

Αν νομίζει ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ή στήριξη προκειμένου να περάσει τα οποιαδήποτε μέτρα από τη Βουλή, τότε να προχωρήσει στα δέοντα. Και αυτά είναι εκλογές.

Έτσι ώστε να υπάρξει ξανά – που δεν υπάρχει σήμερα – αντιστοιχία των δυνάμεων και της θέλησης της ελληνικής κοινωνίας, σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτή τη στιγμή 9 στους 10 Έλληνες είναι απογοητευμένοι, θυμωμένοι με τον κ. Τσίπρα. Και υπάρχει πολύ μεγάλη προσδοκία για την προσπάθεια την οποία κάνουμε. Δημοσκοπικά – και ποσοτικά και ποιοτικά – τα χαρακτηριστικά είναι υπερπολλαπλάσια, τριπλάσια θα έλεγα, υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το Εφάπαξ στους συνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά

Αυτοί οι οποίοι κραδαίνουν μια απόφαση εντός των συνόρων μας και μιλούν για 13η σύνταξη και εκτός συνόρων, αλλάζοντας τη ρητορική τους, μιλούν για ένα εφάπαξ επίδομα, πρέπει να έχουν πολύ περισσότερη προσοχή και περίσκεψη, όταν μιλούν για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία, προφανώς, είναι υπέρ της στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, που ασφαλώς έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες. Όπως, άλλωστε, έχουν και οι άνεργοι και ιδίως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όλες οι κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάζονται εξαιτίας της αποτυχημένης και δογματικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Το «παρών» της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε την αντίθεσή της σε αυτόν ακριβώς τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας δεν συνεννοήθηκε με κανέναν από τους εταίρους μας και αυτό είχε ως συνέπεια να δυναμιτίσει τη διαπραγμάτευση, να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και, άρα, ουσιαστικά να μην ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις για το 2,7% ανάπτυξη το 2017 τίθενται εν αμφιβόλω. Την ίδια στιγμή που λέει ότι διαπραγματεύεται σκληρά, κόβει το 50% του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων τριπλάσιες από το επίδομα το οποίο τους δίνει.

Επιπλέον, το επίδομα αυτό δεν έχει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι το παίρνουν ενώ έχουν λιγότερη ανάγκη, έναντι κάποιων άλλων.

Στο παιχνίδι που παίζει η Κυβέρνηση στις πλάτες του ελληνικού λαού, εμείς δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι.

Τώρα, για το Φ.Π.Α. στα νησιά: Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, υπερασπίστηκε επί 3 χρόνια, το μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά και δεν αποδέχτηκε τις απαιτήσεις των δανειστών για κατάργησή του. Όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε στη Βουλή την αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά, η Νέα Δημοκρατία την καταψήφισε. Άρα, είναι προφανές, ότι εμείς μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας και ότι η Κυβέρνηση αναγκάζεται, σύρεται, να αλλάξει στάση, όχι για όλα τα νησιά, για κάποια νησιά. Και μιλάει για αναστολή του μέτρου για ένα χρόνο.

Για τα σενάρια περί δημοψηφίσματος

Θα αστειεύεστε, φαντάζομαι, έτσι; Γιατί για εμάς, μόνο ως φάρσα μπορεί να ακούγεται αυτό.

Οι πολίτες όμηροι των “γνωστών – αγνώστων” μπαχαλάκηδων

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι απαράδεκτη και επιδεινούμενη.

Η καρδιά της πρωτεύουσας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους.

Οι πολίτες είναι όμηροι των “γνωστών – αγνώστων” μπαχαλάκηδων, οι οποίοι – λόγω της ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας της χώρας – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Και αυτήν δεν μπορεί να την εγγυηθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι ιδεοληψίες τους, όπως έχει αποδειχθεί επί δύο χρόνια, είναι πιο σημαντικές από την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Η δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απόλυτη: Ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη σε Πούτιν-Μέρκελ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, από την πρώτη στιγμή, τη θλίψη του για τα θύματα στο Βερολίνο και τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

Έχει ήδη αποστείλει συλλυπητήριες επιστολές στον Πρόεδρο Πούτιν και την Καγκελάριο Μέρκελ.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε τρομοκρατική επίθεση. Εκφράζει, ταυτόχρονα, ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς τα γεγονότα αυτά αποτελούν πηγή ανησυχίας σε μια περιοχή που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει ρόλο σταθερότητας και ασφάλειας.