Ένταση μεταξύ Τσίπρα και αγροτών σε σύσκεψη στη Φαιστό (vid)

Ένταση σημειώθηκε στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοιρές όταν ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα όπου θα ξεκινούσε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος με αγρότες οι οποίοι μπροστά στις κάμερες εξέφρασαν σε έντονο ύφος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο με τις καλλιέργειες τους όσο και με την πώληση των αγροτικών τους προϊόντων. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη» και απευθυνόμενος στους αγρότες τόνισε «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι παραπάνω δηλώσεις του πρωθυπουργού έριξαν λάδι στη φωτιά στο ήδη τεταμένο κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην επιθυμούν την αποχώρησή τους από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν εξέλθουν τα ΜΜΕ από την αίθουσα τότε θα αποχωρήσουν και εκείνοι. Φανερά εκνευρισμένος ο Πρωθυπουργός τους δήλωσε ότι «όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω. Κλείνουν οι πόρτες και ακούγονται τα προβλήματα! Γίνεται ειλικρινής διάλογος, όχι εκπομπή!».

Διαβάστε τους διαλόγους:

-Αλέξης Τσίπρας: Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει. (αντιδράσεις από ΜΜΕ και αγρότες) Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο – με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω.

-Δημοσιογράφοι: Μα για ποιον λόγο να αποχωρήσουμε;

-Αλέξης Τσίπρας: Όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή, λέει σ’ έναν δημοσιογράφο, ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate.

Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε, ανέφερε στους αγρότες.

Από τα μεγάφωνα: Θα παρακαλούσα να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να ξεκινήσουεμ κι έχει καθυστερήσει η διαδικασία

-Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι  να φύγουμε;

-Αλέξης Τσίπρας: Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τί ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά να μου το πείτε.

-Δημοσιογράφος: Μα κλειστή είναι η συσκεψη;

-Άγνωστος: Όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή.

Πηγή Βίντεο: cretapost.gr