Θλίψη στην Αθήνα για το μακελειό στο Βερολίνο και στην Άγκυρα

Τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για τα πολλαπλά επεισόδια βίας στην Ευρώπη και την Τουρκία εκφράζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι αρχηγοί των κομμάτων αναφέρθηκαν μέσω Twitter και ανακοινώσεων τόσο στη φρικτή δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα και στο μακελειό του Βερολίνου με 12 νεκρούς, όσο και στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στη Ζυρίχη.

«Οι επιθέσεις σε Βερολίνο και Ζυρίχη, καθώς και η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, μας γεμίζουν θλίψη και αποτροπιασμό. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter.

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-tweet

Twitter – Επιθέσεις – αρχηγοί

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το εγκληματικό χτύπημα στο Βερολίνο. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο νωρίτερα καταδίκασε τη «δολοφονική τρομοκρατική επίθεση» του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ. Με ανακοίνωσή του, σημειώνει πως στόχος της επίθεσης ήταν η πρόκληση έντασης και περιφερειακής αποσταθεροποίησης, ενώ κάνει λόγο πως πρόκειται για μία βάρβαρη ενέργεια που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο ενός διπλωμάτη, του οποίου το λειτούργημά υπηρετεί εξ ορισμού την προώθηση της ειρήνης και του διαλόγου. Τέλος, το ΥΠΕΞ απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη ρωσική κυβέρνηση και στα μέλη της οικογενείας του Ρώσου διπλωμάτη.

Και ο Κυρικάκος Μητσοτάκης επέλεξε το Twitter για να εκφράσει τη θλίψη του για τη νύχτα τρόμου σε όλη την Ευρώπη. «Θλίψη για τα θύματα στο Βερολίνο, τον Ρώσο πρέσβυ, τους πυροβολισμούς στη Ζυρίχη», γράφει ο πρόεδρος της ΝΔ.

%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-tweet

«Η επόμενη μέρα πρέπει να δώσει στην ειρήνη μια ευκαιρία. Ο φόβος δεν θα νικήσει» αναφέρει σε ανάρτησή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-tweet

«Ο “κυβερνήτης” απαγορεύει τα Χριστούγεννα στο σχολείο, ο “αστυνομικός” Τζιχάντ δολοφονεί για το Χαλέπι ως “συμπολεμιστής”. Βερολίνο 12 νεκροί», αναφέρει στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-tweet

Το Ποτάμι καταδίκασε «τις πράξεις μίσους που τίποτα άλλο δεν κατορθώνουν από το να διαιωνίζουν και να κλιμακώνουν την εχθρότητα που έχουν προκαλέσει οι εκατόμβες θυμάτων στη σπαραζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής». Σε ανακοίνωσή του καλεί τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και πρωτίστως τη δική μας κυβέρνηση – να επισπεύσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διεξόδου από την κρίση και το οριστικό κλείσιμο του προβλήματος που με τη δυναμική του έχει προκαλέσει αλυσιδωτά δεινά με απρόβλεπτες εξελίξεις σε πολλές χώρες.

Την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. “Εκφράζουμε τη θλίψη και την αλληλεγγύη μας στα θύματα και τις οικογένειές τους. Η τρομοκρατία και η βία δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν τα κεκτημένα της Ευρώπης στο κέντρο των οποίων βρίσκονται η κατάφαση στη ζωή και η αξία του ανθρώπου, η ειρήνη, η ανοχή στη συνύπαρξη διαφορετικών λαών. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες του Βερολίνου στη δύσκολη αυτή στιγμή», δηλώνει η Ένωση Κεντρώων.