Πύρινη ομιλία Μητσοτάκη από την Κομοτηνή: Ο Τσίπρας είναι ανήθικος και επικίνδυνος

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κομοτηνή, κάνοντας σκληρή κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι από την Μεταπολίτευση και μετά, καμία ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει στη χώρα τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο σύντομο διάστημα όσο η σημερινή. «Η χώρα βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στο τρίτο μνημόνιο plus και έχει υπογράψει και τον προθάλαμο ενός τετάρτου μνημονίου έχοντας δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και όλα αυτά, έχοντας πετύχει μια ανεπαρκή μείωση του χρέους, πολύ μικρότερη από αυτήν που είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση το 2012-13».

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πολιτικό σχέδιο όξυνσης και διχασμού που ως μόνο στόχο έχει την προσωπική πολιτική διάσωση του κυρίου Τσίπρα», προσθέτοντας ότι «ο Πρωθυπουργός είναι ο καλύτερος σύμμαχος όλων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη, που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας».

Εξηγώντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και απαντώντας παράλληλα στην κριτική που άσκησε η Κυβέρνηση σε βάρος της, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «κανείς δεν διαφωνεί να δοθεί ένα έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους πολιτικού τζόγου, πριν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για το πλεόνασμα του 2016 και πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κύριος Τσίπρας που προσωποποίησε την πιο ανεύθυνη και δημαγωγική αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος, έχει σήμερα το θράσος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία όταν χρειάστηκε έβαλε πλάτη και κράτησε την χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια». Συνεχίζοντας την επίθεση σε βάρος του Πρωθυπουργού τόνισε χαρακτηριστικά: “Αν σκεφτόταν τη χώρα και όχι απλά πώς θα χάσει αξιοπρεπώς τις επόμενες εκλογές, θα χρησιμοποιούσε αυτή τη υπέρβαση του στόχου του πλεονάσματος για να μπορέσει α διαπραγματευτεί καλύτερα και να πετύχει λιγότερα μέτρα για το μέλλον».

Κλιμακώνοντας τη σφοδρή κριτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «με τον συγκεκριμένο χειρισμό ο κύριος Τσίπρας αποδεικνύει ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος. Είναι ανήθικος, γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως δέκατη τρίτη σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες περικοπές για τους συνταξιούχους. Είναι επικίνδυνος, γιατί με τους χειρισμούς του θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες. Αυτές τις ψεύτικες μαγκιές της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, τις έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι και οι δανειστές της χώρας έκαναν λάθη, καθώς υπέδειξαν και ανέχτηκαν “τον δρόμο της υπερφορολόγησης, αντί του δρόμου της περικοπής των δαπανών και σήμερα επαναλαμβάνεται με την ανοχή τους το ίδιο σφάλμα με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η πραγματική οικονομία. Επιμένουν, σε παράλογα υψηλά πλεονάσματα στα οποία καμία χώρα δεν έχει για πολλά χρόνια”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του η οποία είχε έντονο προεκλογικό “άρωμα”, ο ίδιος ανέφερε ότι “έχουμε Κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Κρατούνται στην εξουσία με τερτίπια και ψέμματα. Δεν κατηγορεί (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) την προηγούμενη, αλλά την επόμενη κυβέρνηση. Βιάζονται να πάνε στην αντιπολίτευση, να μην ανησυχούν, σύντομα θα τους κάνουμε το χατίρι”. Αναφερόμενος στην προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης πως το κόμμα «καλούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ γιατί θα έφερνε τη σεισάχθεια. Ο κ.Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες. Ακόμη και σήμερα, αντί να κουνάει το δάχτυλο, ας ζητήσει συγγνώμη.

Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είμαστε με την Ελλάδα και με τους Έλληνες που στενάζουν απ΄ τη δικιά σας πολιτική κ. Τσίπρα, που τους φορτώσατε 86 δισ. εξαιτίας της δικιάς σας αποτυχίας πέρσι», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχέδιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα φορολόγησης που σχεδιάζει το κόμμα του. Όπως είπε, ο φόρος των επιχειρήσεων θα μειωθεί από το 29% στο 20%, ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σε διάστημα 2 ετών κατά 30%, ενώ δεσμεύθηκε και για επαναφορά των αγροτικών προϊόντων στο συντελεστή 13% ΦΠΑ.

“Πλεονάσματα της τάξης του 3,5% ΄δεν μπορεί να πετύχει η χώρα για μια δεκαετία, αλλά σ’ αυτό έχει δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας. Εμείς λέμε ότι με το που θα κερδίσουμε τις εκλογές θα εφαρμόσουμε εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Θα μπορέσουμε να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι μπορούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. θα δουν ότι έχουν απέναντί τους αποφασισμένη Κυβέρνηση.

Επιδιώκουμε δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους. Θα συγκρίνουν οι πολίτες τη δική μας αξιοπιστία με το δικό τους τυχοδιωκτισμό. Η Ελλάδα θα πάει ξανά μπροστά με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε σε τρία σημεία:

Δεν θα σας πούμε ψέμματα. Θα πούμε λίγα και θα γίνουν όλα.

Η δεύτερη δέσμευσή μας είναι ότι θα υπηρετήσουμε τα όνειρα των πολλών. Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών θα ελαφρύνουν τη μέση οικογένεια. Η πολιτική μας για την εκπαίδευση θα δώσει ευκαιρίες στα παιδιά των λιγότερο ευνοημένων. Η πολιτική μας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την ανακούφιση της ακραίας φτώχειας.

Τρίτη δέσμευσή μου είναι ότι η ΝΔ θα ενώσει πάλι όλους τους Έλληνες. Η πρότασή μας είναι ένα νέο πατριωτικό όραμα. Να βγει η χώρα από την κρίση δυνατή και υπερήφανη. μετά από μια μεγάλη περίοδο διχασμού είναι καιρός να δούμε ότι είμαστε παιδιά της ίδιας πατρίδας.

Χρειαζόμαστε πολιτικούς που θα ενώσουν τους Έλληνες. Απευθύνομαι σ’ εκείνους που δεν μας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Ζητούμε από τους απογοητευμένους πολίτες να μη μείνουν στην απογοήτευση και την αγανάκτησή τους. Τους ζητούμε να έρθουν κοντά μας. να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Απευθύνω κάλεσμα ειλικρίνειας. Η χώρα πρέπει να κάνει υπερβάσεις. Να είμαστε μαζί στο δύσκολο έργο να σηκώσουμε ξανά όρθια την πατρίδα μας.

-Ήρθε η ώρα που θα δώσει στον τόπο μας το οξυγόνο της δημιουργίας. Σας θέλω μαζί μας”.