Μητσοτάκης από την Κομοτηνή: Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός, ανήθικος και επικίνδυνος

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από  την Κομοτηνή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά και μάλιστα σε τόσο μικρό διάστημα, καθώς οι χειρισμοί της καθυστερούν την αξιολόγηση και βυθίζουν τη χώρα στην κρίση.

Ο κ.Τσίπρας έχει γράψει ακόμη και τον πρόλογο του τετάρτου μνημονίου, υποχρεώνοντας τη χώρα με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλο διάστημα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Έχουμε κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Κρατούνται στην εξουσία με τερτίπια και ψέμματα. Δεν κατηγορεί την προηγούμενη, αλλά την επόμενη κυβέρνηση.Βιάζονται να πάνε στην αντιπολίτευση, να μην ανησυχούν, σύντομα θα τους κάνουμε το χατίρι», είπε ο κ.Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στην προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, όταν «καλούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ γιατί θα έφερνε τη σεισάχθεια. Ο κ.Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες. Ακόμη και σήμερα, αντί να κουνάει το δάχτυλο, ας ζητήσει συγγνώμη».

«Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είμαστε με την Ελλάδα και με τους Έλληνες που στενάζουν απ΄τη δικιά σας πολιτική κ.Τσίπρα, που τους φορτώσατε 86 δισ. εξαιτίας της δικιάς σας αποτυχίας πέρσι».

Η κυβέρνηση δεσμεύει τους Έλληνες πολύ πέρα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, σημείωσε καιπρόσθεσε ότι ο κ.Τσίπρας είναι σήμερα ο καλύτερος σύμμαχος όλων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας. Οι χειρισμοί της καθυστερούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και βυθίζουν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη κρίση πρόσθεσε και αναφέρθηκε στη σταση της κυβέρνησης όσον αφορά το ΔΝΤ. Στην αρχή το ήθελαν, σημείωσε, σήμερα το παρουσιάζουν ως την πηγή όλων των δεινών. «Τι θέλει τελικά ο κ.Τσίπρας; Δεν ξέρει.»ανέφερε χαρακτηριστικά

Όσον αφορά το κοινωνικό κράτος σημείωσε ότι «δίνουν βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους για να το πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο» και τόνισε ότι το κοινωνικά κράτος παραπαίει και το επίδομα ανεργίας καλύπτει ένα μικρό ποσοστό των ανέργων. Κανένας δεν είναι αντίθετος να δοθεί βοήθημα, αλλά όχι με όρους πολιτικού τζόγου.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι αν ο κ.Τσίπρας σκεφτόταν τη χώρα και όχι πως θα χάσει αξιοπρεπώς τις επόμενες εκλογές θα έπρεπε να διαπραγματευθει για τη χώρα. Τον νοιάζει όμως μόνο η φθηνή προπαγάνδα, συνέχισε. «Αυτός είναι ο ορισμός του δημαγωγού. Τον νοιάζει να είναι πρόσκαιρα ευχάριστος και όχι μακροχρόνια χρήσιμος. Είναι ανήθικος και επικίνδυνος. Ανήθικος γιατί βαφτίζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, ενώ με τους χειρισμούς του θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες. Τις ψεύτικες μαγκιές της δήθεν διαπραγμάτευσης τις έχουμε πληρώσει όλοι ακριβά. Οι ακροβατισμοί του κ.Βαρουφάκη μας κόστισαν 86 δισ. Στη συνέχεια μας κόστισαν το υπερταμείο, το μόνιμο κόφτη και το ασφαλιστικό του κ.Κατρούγκαλου. Η κυβέρνηση προσπαθεί τα δικά της αδιέξοδα να τα κάνει και αδιέξοδα της χώρας. Η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχος στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του κ.Τσίπρα», κατέληξε.

Χαρακτήρισε ωστόσο «παράλογες» τις απαιτήσεις των δανειστών για υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι προτ/ασεις για την οικονομία της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που θα πάρει όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Όπως είπε:

-Θα μειωθεί από το 29% στο 20% ο φόρος των επιχειρήσεων, ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% σε διάστημα 2 ετών, ενώ τα αγροτικά προϊόντα θα επανέλθουν στο συντελεστή 13% ΦΠΑ.
– Πλεονάσματα της τάξης του 3,5% ΄δεν μπορεί να πετύχει η χώρα για μια δεκαετία, αλλά σ’ αυτό έχει δεσμευθεί ο κ.Τσίπρας. Εμείς λέμε ότι με το που θα κερδίσουμε τις εκλογές θα εφαρμόσουμε εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Θα μπορέσουμε να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι μπορούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. θα δουν ότι έχουν απέναντί τους αποφασισμένη κυβέρνηση.
-Επιδιώκουμε δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους. Θα συγκρίνουν οι πολίτες τη δική μας αξιοπιστία με το δικό τους τυχοδιωκτισμό. Η Ελλάδα θα πάει ξανά μπροστά με κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τρεις δεσμεύσεις:

-Δεν θα σας πούμε ψέμματα. Θα πούμε λίγα και θα γίνουν όλα.

-Θα υπηρετήσουμε τα όνειρα των πολλών. Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών θα ελαφρύνουν τη μέση οικογένεια. Η πολιτική μας για την εκπαίδευση θα δώσει ευκαιρίες στα παιδιά των λιγότερο ευνοημένων. Η πολιτική μας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την ανακούφιση της ακραίας φτώχειας.

-Η ΝΔ θα ενώσει πάλι όλους τους Έλληνες. Η πρότασή μας είναι ένα νέο πατριωτικό όραμα. Να βγει η χώρα από την κρίση δυνατή και υπερήφανη. μετά από μια μεγάλη περίοδο διχασμού είναι καιρός να δούμε ότι είμαστε παιδιά της ίδιας πατρίδας. Χρειαζόμαστε πολιτικούς που θα ενώσουν τους Έλληνες. Απευθύνομαι σ’ εκείνους που δεν μας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Ζητούμε από τους απογοητευμένους πολίτες να μη μείνουν στην απογοήτευση και την αγανάκτησή τους. Τους ζητούμε να έρθουν κοντά μας. να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Απευθύνω κάλεσμα ειλικρίνειας. Η χώρα πρέπει να κάνει υπερβάσεις. Να είμαστε μαζί στο δύσκολο έργο να σηκώσουμε ξανά όρθια την πατρίδα μας.

Ήρθε η ώρα που θα δώσει στον τόπο μας το οξυγόνο της δημιουργίας. Σας θέλω μαζί μας, κατέληξε.

Από τη Θράκη: «Η καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας πρέπει να χτυπά στην Περιφέρεια»

Νωρίτερα, την ανάγκη η καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας να χτυπά στην Περιφέρεια και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή στον Δήμο Μύκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά, «ο δικός σας δήμος πρέπει να μπει στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, καθώς η καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας πρέπει να χτυπά στην Περιφέρεια και όχι μόνο στα αστικά κέντρα». Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, αφού αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά επισκέφθηκε την περιοχή με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1988, σημείωσε ότι «από τότε έχει συμβεί μεγάλη πρόοδος και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας».

Μάλιστα, τόνισε ότι και ο ίδιος από την θέση του Υπουργού είχε ασχοληθεί με τα ορεινά χωριά του Δήμου, λέγοντας , «είναι πολλές οι δυσκολίες αλλά περισσότερες οι δυνατότητες. Ως Υπουργός είχα ασχοληθεί και με τα ορεινά χωριά του Δήμου. Θέλω να καταθέσετε τις προτάσεις, γιατί και εμείς διαμορφώνουμε τις θέσεις μας όχι κλεισμένοι μέσα σε ένα γυάλινο πύργο, αλλά επισκεπτόμενοι όλες τις περιοχές».

Μάλιστα, τόνισε ότι και ο ίδιος από την θέση του Υπουργού είχε ασχοληθεί με τα ορεινά χωριά του Δήμου, λέγοντας , «είναι πολλές οι δυσκολίες αλλά περισσότερες οι δυνατότητες. Ως Υπουργός είχα ασχοληθεί και με τα ορεινά χωριά του Δήμου. Θέλω να καταθέσετε τις προτάσεις, γιατί και εμείς διαμορφώνουμε τις θέσεις μας όχι κλεισμένοι μέσα σε ένα γυάλινο πύργο, αλλά επισκεπτόμενοι όλες τις περιοχές».

Ισονομία και ισοπολιτεία στη Θράκη

Την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας, την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991, στη Θράκη εξέφρασε σήμερα από το χωριό Σμίνθη, έδρα του δήμου Μύκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μύκης, παρουσία των δημοτικών συμβούλων και τοπικών φορέων, όπου και άκουσε τα προβλήματα του ορεινού αυτού δήμου της Ξάνθης.

Στη συνέχεια εγκαινίασε τα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην περιοχή, όπου τόνισε ότι σημαντική προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος στη μειονότητα που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με εξίσου καλή γνώση της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ αποκαθιστά τους παραδοσιακούς δεσμούς της με τη μειονότητα στη Θράκη και υποσχέθηκε ότι η πόρτα του θα είναι πάντοτε ανοιχτή, προκειμένου να ακούει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%822

 

%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%823