ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ας καταλάβει ότι δεν θα αποδεχτούμε νέα μέτρα

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για τις «παλινωδίες Τσίπρα» που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «κατανοούμε το εσωκομματικό πρόβλημα που δημιούργησε η έξωθεν εντολή να μην ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων. Ευτυχώς, οι σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ανάγκασαν την ηγεσία της ΝΔ να αναδιπλωθεί και να πει ‘’ναι’’ στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται. Δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, μετά τη γενικευμένη κατακραυγή για το «παρών».

Σχετικά με την αναφορά της ΝΔ σε «παλινωδίες», τους θυμίζουμε το ενημερωτικό της σημείωμα (13.12.16) ότι θα υπερψηφίσει τη διάταξη για ενίσχυση στους συνταξιούχους. Απόφαση που άλλαξε εν μία νυκτί και έγινε «παρών» στη Βουλή. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ φαίνεται να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στα… κέντρα της Γερμανίας: είτε τηλεφωνικά, είτε πολιτικά.

Όσο, όμως, και να υπόσχεται ότι θα υπογράψει και θα υλοποιήσει όλα τα μέτρα που θα του φέρουν στο τραπέζι οι ακραίοι των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να το κάνει» προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας «το επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσει καλύτερα και η ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχτούν τη νομοθέτηση μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος».