Το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις συναντήσεις που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε συναντήσεις με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι, εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροκομματικής τακτικής.

Τέλος, στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, με έμφαση στο δυσανάλογο βάρος που πέφτει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ασύλου με υπαιτιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης.