Τσακαλώτος: Αν το ΔΝΤ επιμείνει σε νέα μέτρα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος “υποβίβασε” τον θόρυβο που έχει προκληθεί γύρω από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε. Δεν πιστεύω ότι είναι μεγάλο ζήτημα”, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Υπουργός Οικονομικών προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις μία μέρα αφού οι Ευρωπαίοι δανειστές ανακοίνωσαν ότι “παγώνουν” τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε εκλογές. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι γι’ αυτό, καθώς είναι αβέβαιο αν θα μπορούσε να σχηματιστεί Κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας ο Υπουργός ανέφερε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά της προκειμένου να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, μετά την ενίσχυση των λαϊκιστών σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, στο δημοψήφισμα για το Brexit, αλλά και το ιταλικό δημοψήφισμα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτίμησε επίσης ότι η Κυβέρνηση έχει ενεργήσει με πολύ εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις και ότι πρέπει να είναι αξιόπιστη με τους δανειστές αλλά και με τον ελληνικό λαό.

Τέλος, σημείωσε ότι θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει συμφωνία ΕΕ-ΔΝΤ για το πώς θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση του χρέους, επαναλαμβάνοντας ότι ίσως υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αν το Ταμείο επιμείνει σε περικοπές που δεν προβλέπονται στο MoU.