Αποχωρεί από την ονομαστική ψηφοφορία η Ένωση Κεντρώων

Την αποχώρηση της Ένωσης Κεντρώων από την ψηφοφορία της τροπολογίας για το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.

Στην ομιλία του ο κ. Λεβέντης παρατήρησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στην απλή αναλογική, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει τελικά στη συναίνεση που εγώ ζητάω εδώ και καιρό. Θέλετε τη συναίνεση αλά καρτ» και υποστήριξε: «Τι ονομαστική ψηφοφορία ζητάτε; Εγώ έχω ζητήσει συναίνεση και εσείς δεν έχετε συμφωνήσει. Αφού μπορείτε μόνοι σας, γιατί ζητάτε την ψήφο των άλλων κομμάτων; Bγάλτε το φίδι μόνοι σας από την τρύπα. Όταν τα πράγματα είναι καλά, μόνοι σας και όταν δεν είναι, όλοι μαζί».

Αναφερόμενος στις συντάξεις ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι οδηγούμεθα σε συντάξεις 1.200 ευρώ μικτά και υπογράμμισε ότι «αν αφήσουμε ανέγγιχτο το σύστημα των συντάξεων, να ξέρετε ότι το μέγιστο των συντάξεων θα είναι 1.200 μικτά. Θα έπρεπε να είχαμε παρέμβει στις συντάξεις πριν από χρόνια, γιατί το μέλλον είναι δυσοίωνο».