Αλ. Τσίπρας: Δίνουμε λύσεις και διεξόδους στην κοινωνία

Την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και το οποίο αφορά 30.000 μαθητές, εξήγγειλε από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας .

Ανοίγοντας τη σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το πρόγραμμά του είναι πολύ βεβαρημένο λόγω του ταξιδιού στις Βρυξέλλες, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη γιατί η κυβέρνηση «θέλει να γίνει κοινωνός των προβλημάτων των πολιτών, δίνοντας λύσεις και διεξόδους στην κοινωνία που πλήττεται από την κρίση».

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετέχουν, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το κυβερνητικό έργο, Χριστόφορος Βερναδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς και επτά δήμαρχοι της περιοχής.

Του δήμου Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, του δήμου Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κιρίζογλου, του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας. του δήμου Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, του δήμου Χαλκηδόνας, Ιωάννης Τουκνιδάς και του δήμου Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας. Στη σύσκεψη μετέχει και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.