Τζανακόπουλος: Καμία αντίδραση από τους δανειστές για τις παροχές

Την εκτίμηση ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να διαφωνήσουν με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να διανείμει 617 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «η αντίδραση των δανειστών δεν πρόκειται να είναι αυτή που κάποιοι θα ευελπιστούσαν».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι δαπάνες που γίνονται είναι θέμα της Kυβέρνησης αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος που περιγράφεται στη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, για 0,5% πλεόνασμα το 2016 και δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα όσον αφορά το 2016. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση και νομίζω πως δεν πρόκειται να υπάρξει, καθώς είναι στην ευχέρεια της ελληνικής Κυβέρνησης να κατανείμει τις δαπάνες της κατά τον τρόπο που θεωρεί εκείνη πιο αποτελεσματικό και πιο ορθό κοινωνικά», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καταγράφουν την υπεραπόδοση των εσόδων.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η Κυβέρνηση αν της ζητηθεί να «παγώσει» την εν λόγω παροχή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» και επεσήμανε ότι «αν υπάρξει δυσφορία θα το συζητήσουμε, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα». Καταλήγοντας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «σε μια περίοδο που οι δημοσιονομικοί περιορισμοί είναι γνωστοί η κυβέρνηση επιλέγει την υπεραπόδοση των εσόδων να την αναδιανείμει κοινωνικά σε εκείνους που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης».