ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν ότι διαφωνούν - Σημεία αιχμής το Πρόγραμμα και η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ

Άδοξο τέλος είχε η πολυαναμενόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Δημοκρατική Αριστερά, καθώς οι χθεσινές διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών δεν κατέληξαν σε “γάμο”.

Το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης οδήγησε την Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίασή τους το πρωί, να μην προχωρήσουν τις συζητήσεις με την Κουμουνδούρου και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών με οικολογικές κινήσεις.

Αναμένεται το σαββατοκύριακο στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος να εξεταστεί η πιθανότητα εκλογικής τακτικής, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωναν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία προοπτική συμπόρευσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι αυτό γιατί στην Κουμουνδούρου δεν δέχτηκαν τις προτάσεις του Φώτη Κουβέλη στις οποίες δηλώνεται σαφώς η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Επιπλέον από τη ΔΗΜΑΡ σημειώνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκαν να υπογράψουν κάποια προγραμματική συμφωνία και αντί γι’ αυτό πρότειναν την αποδοχή από τον κ. Κουβέλη του “Προγράμματος της Θεσσαλονίκης”.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι η άρνηση να προχωρήσει η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχεδόν καθολική κατά την κοινή συνεδρίαση των δύο Οργάνων της ΔΗΜΑΡ.