Απάντηση Καμμένου στην Άγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Δεν μας τρομάζουν οι απειλές, δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις» απάντησε σε έντονο ύφος από τα Γρεβενά ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος με αφορμή τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, κατά την παρουσία του στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων στο 586 Τάγμα Πεζικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στον σύντομο χαιρετισμό του ενώπιον των νεοσυλλέκτων στρατιωτών, σημείωσε ότι «χάρη στις ένοπλες δυνάμεις ο ελληνικός λαός απολαμβάνει συνθήκες ασφάλειας και δεν μας τρομάζουν οι απειλές δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Παράλληλα επισήμανε ότι «η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», ενώ έκανε ειδική αναφορά και στο όνομα της Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «από εδώ στη Μακεδονία, την αληθινή Μακεδονία, σας αναφέρω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αγωνιζόμαστε αδιαλείπτως για τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν».

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι στα άμεσα σχέδια της στρατιωτικής ηγεσίας είναι να προσφέρεται η δυνατότητα στους φαντάρους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, να απολαμβάνουν εκπαίδευση με ταυτόχρονη επαγγελματική πιστοποίηση, που θα τους χρησιμεύει στη μετέπειτα εργασιακή και επαγγελματική τους αποκατάσταση. Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, τους κάλεσε να κρατούν συνεχή επαφή με τους νέους στρατιώτες επισημαίνοντάς τους ότι «οφείλετε να τους παραδώσετε υγιείς στις οικογένειες που σας τους εμπιστεύθηκαν».

Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος κάλεσε τους νέους στρατιώτες να δείξουν ωριμότητα και ενεργό συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους, «αφού υπηρετούν την πατρίδα σε μια περίοδο πολυσύνθετων οικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων» και θέλοντας να τιμήσει τους νεοσύλλεκτους, ανακοίνωσε ότι τους δίδεται επτά ημέρες τιμητική άδεια, εισπράττοντας τα χειροκρότημα όλων των συγγενών και επισκεπτών του στρατοπέδου.

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευμένος από τον αρχηγό του ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον ταξίαρχο διοικητή της 9ης ταξιαρχίας, Προκόπη Καρατζέτζο, επισκέφθηκε με ελικόπτερο το ακριτικό φυλάκιο της Διποταμιάς στην Καστοριά και της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα, που βρίσκεται κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που τον συνάντησαν στα σύνορα, ζήτησαν από τον Πάνο Καμμένο μεγαλύτερη παρουσία του στρατού στα ακριτικά φυλάκια της Καστοριάς, την παρέμβασή του, ώστε να υπάρξει ασθενοφόρο που θα μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Πρέσπας, την οικονομική εκκαθάριση από τα χρέη, καθώς και την επαναλειτουργία της εταιρείας ΔΕΡΑΦΑΝ στον δήμο Νεστορίου, προκειμένου να παρασκευάζει στολές για τον ελληνικό στρατό.

Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα των φορέων της περιοχής, ο κ. Καμμένος προσφέρθηκε να σταλούν κλιμάκια και μηχανήματα Μεικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ), όπου χρειάζεται, προκειμένου να γίνουν μικροέργα και να λυθούν τεχνικά προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του Γράμμου.