"Κεραυνοί" Καμμένου: Ηλίθιες και ανιστόρητες δηλώσεις των Ερντογάν & Ράμα

Σε αιχμηρές δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας με αφορμή τις πρόσφατες προκλήσεις του Ερντογάν αλλά και του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, μιλώντας από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν θα δεχτούμε προκλήσεις και αναφορές, οι οποίες προσβάλλουν την ιστορία αλλά και το διεθνές δίκαιο.

«Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης, θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, ο οποίος έφτασε στις 15:00 με ελικόπτερο στη Μολυβδοσκέπαστη, για τη διήμερη περιοδεία του στα ακριτικά φυλάκια της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Από κει και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις προκλήσεις από την πλευρά της Αλβανίας, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Και αυτό αφορά όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. Οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Ράμα, οι ανιστόρητες δηλώσεις, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι γι’ αυτούς τους οποίους μιλάει, ήταν οι συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που ήταν με τη μεριά των ηττημένων στον πόλεμο. Δεν θα δεχτούμε τέτοιου είδους προκλήσεις, δεν θα δεχτούμε τέτοιου είδους αναφορές, οι οποίες προσβάλλουν και την
ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο».