Σύσκεψη Τσίπρα με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης

΅Επί τάπητος θα τεθούν σήμερα όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή της Θεσσαλονίκης στη σύσκεψη που θα έχει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με εκπροσώπους φορέων, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του γραφείου της γενικής γραμματείας Πρωθυπουργού στην πόλη. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το κέντρο διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στην Θέρμη.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκφράζουν ικανοποίηση για την περιοδεία του στη Θράκη. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «ο Αλέξης Τσίπρας προέβαλε ένα νέο όραμα για τη Θράκη, στον πυρήνα του οποίου βρίσκονται η ανάπτυξη και η παιδεία. Αυτοί οι δυο άξονες αλληλοσυμπληρώνονται και βασίζονται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, ιδιαίτερα στη στρατηγικού χαρακτήρα γεωγραφική θέση και στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της. Έτσι χαράσσεται για τη Θράκη η ρεαλιστική προοπτική να καταστεί ενεργειακός, εμπορικός και διαμετακομιστικός κόμβος, που παρέχει περισσότερη ευημερία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες».

Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίστηκαν τόσο στους σταθμούς τις περιοδείας όσο και στη σύνθεση της κυβερνητικής αποστολής που πλαισίωσε τον Πρωθυπουργό. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν οι Υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Με αφετηρία τον διαρκώς αναπτυσσόμενο λιμένα της Αλεξανδρούπολης και το εργοτάξιο του TAP, οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκαν σε τόπους και σχολεία όπου ο υπήρξε απευθείας επαφή τόσο με συμπολίτες μας που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα όσο και με το σύνολο των πολιτών και των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Οι επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολίτες της Θράκης ολοκληρώθηκαν με μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία, στην οποία ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τους στρατηγικούς άξονες της Κυβέρνησης για την εκπαίδευση, την έρευνα, τις υποδομές, την ενέργεια, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, στην κατεύθυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για τη Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα.