Μουζάλας: Αν πέσει η συμφωνία με την Τουρκία, θα έρχονται 4.000 πρόσφυγες την ημέρα

Στην περίπτωση που πέσει η συμφωνία με την Τουρκία, στα νησιά του Αιγαίου θα έρχονται από 1.500 μέχρι και 4.000 μετανάστες την ημέρα.

Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από τη Βουλή, σε σχετική ερώτηση για το Προσφυγικό, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία με την Τουρκία έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής τη χώρα μας από ένα αριθμό μεταναστών κοντά στις 150.000″.

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε σήμερα όλους τους μετανάστες από τη Σάμο αλλά αυτό θα επέφερε ρήξη με την Τουρκία και στην πορεία θα είχαμε στη Σάμο και σε όλα τα νησιά από 1.500 ως 4.000 μετανάστες την ημέρα. Φέρνουμε μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα αλλά αυτό γίνεται σιγά-σιγά και όχι κραυγαλέα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τους κατοίκους στα νησιά που αναγκάζονται να συνυπάρχουν με τους πρόσφυγες, ο Υπουργός είπε ότι με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν υιοθέτησαν θέση λαϊκίστικη που λέει να φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά. «Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά δεν τους έβαλε η κυβέρνηση ,αν φύγουν έτσι θα επιστρέψουν πολλαπλάσια», ανέφερε.

Σχετικά με το τραγικό περιστατικό της Πέμπτης στη Μόρια, ο Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε τη λύπη του σημειώνοντας ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Συνέβη στην Μόρια και αυτό μας επιβαρύνει μας κάνει να είμαστε πολύ πιο στεναχωρημένοι και λυπημένοι να συναισθανθούμε τις ευθύνες μας. Απευθύνω έκκληση στους νησιώτες να βοηθήσουν ώστε να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες για αυτούς τους ανθρώπους εκεί. Αυτό θα ήταν καλό και για τους νησιώτες και σιγά-σιγά αρχίζουμε τον απεγκλωβισμό αυτών που μπορούν να έρθουν στην ενδοχώρα χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη συμφωνία».

Σε ερώτηση του ΚΚΕ, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε ότι και εκείνος και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη λογική του ΚΚΕ ότι για το προσφυγικό ρεύμα ευθύνεται ο πόλεμος ο ιμπεριαλισμός ο καπιταλισμός. «Όμως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μέχρι να ηττηθεί ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός. Τα γεγονότα στη Χίο έγιναν τις ημέρες που βουλευτές και στελέχη της χρυσής Αυγής ήταν εκεί. Υπάρχει σαφής συσχετισμός της αξιοποίησης των δυσκολιών στη Χίο από φασιστικά στοιχεία», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς