Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλαζόνας λόγω άγνοιας, θα οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας

Την άποψη ότι μια μειοψηφία «ανεύθυνων και ακραίων» έσυρε τη χώρα σε εκλογές, παρά τη θέληση των πολιτών επανέλαβε μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνάθροισε για άλλη μια φορά τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν της Χρυσής Αυγής στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Ταυτόχρονα, επέμεινε ότι οι πολιτικές τις οποίες εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα μπορέσει να κερδίσει την εκλογική μάχη γιατί επιδεικνύει ευθύνη απέναντι στην τύχη της χώρας και στους πολίτες.

Κατά τον Αντώνη Σαμαρά η εκλογική μάχη που μόλις άρχισε είναι η σημαντικότερη που θα βιώσει η χώρα όσον αφορά στις τελευταίες δεκαετίες και θέτει μια σειρά από κινδύνους για τη χώρα η οποία κατάφερε, μόλις, να σταθεί στα πόδια της από την ύφεση. Επεσήμανε, επίσης, ότι το πλαίσιο που διαμορφώθηκε κατά την προεδρική εκλογή, το οποίο περιέγραψε ως «εκβιασμό μιας μειοψηφίας», εμπόδισε την επίτευξη συναίνεσης, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει συναίνεση στην αστάθεια και στην αποσταθεροποίηση της χώρας, στον εσωτερικό διχασμό και στην διαίρεση αλλά ούτε στην εξωτερική απομόνωση της Ελλάδας.

«Εμείς στέκουμε όρθιοι και δικαιούμαστε τρία πράγματα, την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου που εκείνοι υπονομεύουν, την ανάπτυξη που μόλις άρχισε και εκείνοι θέλουν να ματαιώσουν και τη δημοκρατική ομαλότητα που εκείνοι με κάθε τρόπο δυναμιτίζουν» σημείωσε κάνοντας εκτενή αναφορά στις συκοφαντίες και στους εκβιασμούς που, όπως είπε, διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς αυτούς και στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, αν και ορισμένοι ενέδωσαν σε εκβιασμούς και στις ψεύτικες κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν. «Ούτε και ο δικός τους άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, δεν άντεξε αυτή την παράδοξη συμμαχία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Κατάλαβε καλά ποια είναι η παθογένεια της χώρας» επεσήμανε.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά στην εκλογική πορεία της ΝΔ , τουλάχιστον με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν ότι μειώνεται η «ψαλίδα» ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε ότι στην κάλπη θα ανατραπεί, τελικά, η «ψαλίδα» αυτή και η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές επειδή έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα να παρουσιάσει το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία θα βγει τελικά από την κρίση ενώ έχει, ήδη, κάνει μικρά βήματα.

Αντίθετα, υπογράμμισε ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ «και κάνει τα μισά από αυτά που λέει», θα λείψουν από την ελληνική οικονομία περίπου 35 – 38 δισεκατομμύρια ευρώ γιατί δεν πρόκειται η ΕΕ να δώσει τίποτε στην Ελλάδα. «Πού θα τα βρουν αυτά τα 35-38 δισεκατομμύρια και από πού θα κόψουν; Αμέσως μετά θα τους λείψουν 12 δισεκατομμύρια που προβλέπει το πρόγραμμά τους. Τι θα κάνουν στις 28 Φεβρουαρίου, όταν λήξει η δίμηνη παράταση; Θα ζητήσουν κι άλλη παράταση; Και εν τω μεταξύ πώς θα πληρώσουν τα ομόλογα, που λήγουν; Θα κηρύξουν στάση πληρωμών;» αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Και προσέθεσε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν βγει η Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές τότε η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί γρήγορα χωρίς απρόοπτα, και ότι η χώρα θα υπαχθεί στην προληπτική γραμμή αξιολόγησης αυξημένης επιτήρησης με αποτέλεσμα να δοθεί τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα και να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού έτσι ώστε να είναι εφικτή η έξοδος της χώρας στις αγορές, να διασφαλιστεί η ρευστότητα και η προσέλκυση επενδύσεων.

«Αν όμως θεωρητικά τίποτε αυτά δεν ίσχυε, η χώρα θα έμπαινε στη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και θα βρισκόταν στο κατώφλι της χρεοκοπίας» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι κινδυνολογία αλλά η αλήθεια με την οποία η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να πορευτεί μέχρι τις εκλογές. Προσέθεσε, δε, ότι η αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απίστευτη και προκαλεί, ήδη, αποστροφή στον κόσμο αναφέροντας ως παράδειγμα το ότι ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε, κατά την ομιλία του τη Δευτέρα στο Σινέ Κεραμεικός, να μην πάρουν τα μέλη της κυβέρνησης κανένα έγγραφο από όσα διαχειρίστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια: «Περισσότερα έγγραφα από όσα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχουν δει ποτέ στα μάτια τους». Χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «μεθυσμένο» από αλαζονεία που βασίζεται στην άγνοια και όχι στην δύναμη και τόνισε ότι σε αντιδιαστολή με αυτό η Νέα δημοκρατία και γνωρίζει την αλήθεια και θα την πει στους πολίτες, γι αυτό και θα κερδίσει τις εκλογές.