Βενιζέλος: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η τρίτη θέση

Την τρίτη θέση ή αλλιώς την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, έθεσε ως στόχο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας την Τρίτη στην εκλογική επιτροπή του κόμματος.

«Εφτασε η ώρα της αλήθειας για όλους και όταν λέω για όλους εννοώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αυτά που λένε, αυτά που υπόσχονται, αυτά που έχουν κάνει ή αυτά που λένε ότι θα κάνουν. Αλλά έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ατομικά γιατί είναι η ώρα μιας μεγάλης ιστορικής ευθύνης που θα καθορίσει τη μοίρα του τόπου μας όχι μόνο για την επόμενη εκλογική περίοδο, αλλά για τις επόμενες δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Είπε συγκεκριμένα: «Κάποιοι θεωρούν ότι η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μία πολιτική νίκη της αντιπολίτευσης. Ποιας αντιπολίτευσης, της Αριστερής, της προοδευτικής, ή της ακροδεξιάς;», ενώ για τις επερχόμενες εκλογές υποστήριξε: «Κάποιοι νομίζουν ότι οι εκλογές έχουν κριθεί προ πολλού, ότι έχουν κριθεί από τα αποδυτήρια, από την αφετηρία. Αυτό ποτέ δεν συμβαίνει. Δεν έχει συμβεί ποτέ ιστορικά και δεν συμβαίνει ούτε και τώρα. Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί. Θα κριθούν τώρα αυτές τις 26 ημέρες και θα κριθούν με όρους ουσιαστικής πολιτικής και όχι με όρους τεχνητού διπολισμού μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, έκανε συγκεκριμένο το στόχο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής παράταξης σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι να είναι το τρίτο κόμμα. Να λάβει την τρίτη εντολή. Θα ήταν τραγικό να λάβει την τρίτη εντολή οι εκπρόσωποι του νεοναζισμού και του νεοφασισμού. Εχει πολύ μεγάλη σημασία το ΠΑΣΟΚ να είναι αυτό που θα υπερβεί εκλογικά αυτή την στείρα διπολική δήθεν αντιπαράθεση. Αρα στόχος μας είναι η τρίτη θέση η τρίτη εντολή. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία».

Πηγή: iefimerida.gr

http://www.iefimerida.gr/news/184844/venizelos-stohos-toy-pasok-einai-i-triti-thesi#ixzz3NO7nzCmq