Θεοδωράκης: «Δύο χρόνια αυτή η χώρα ήταν στα χέρια του Μπαλτάκου»

Σφοδρή επίθεση κατά της ακροδεξιάς αλλά και της ακροαριστεράς – στην οποία συμπεριέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ – εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση των θέσεων του κόμματός του στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να σωθεί η χώρα» τόνισε με την έναρξη της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε εδώ γιατί το μέλλον δεν μπορεί να είναι ούτε η άκρα Δεξιά ούτε η άκρα αριστερά. Είμαστε εδώ γιατί κάποιοι πρέπει να συγκρουσθούν με τον λαϊκισμό, το σαράκι του ελληνισμού. Είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε αλλαγές προς όφελος των πολλών. Είμαστε εδώ για να περιορίσουμε τη δράση των άνομων συμφερόντων, των συντεχνιών και των κομματικών στρατών».

Από το στόχαστρο του κ. Θεοδωράκη δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος οι οποίοι όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης κατά την διάρκεια που συγκυβερνούσαν προχώρησαν σε ρουσφέτια τοποθετώντας δικούς τους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά τόσο στα ΕΛ.ΠΕ. όσο και στην Παγκόσμια Τράπεζα. Αναφερόμενος στον πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου κ. Μπαλτάκο υποστήριξε ότι ήταν ένας «πανίσχυρος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου» και «τον ανέχθηκαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης γιατί πάνω από όλα αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να σώσουν τα δικά τους παιδιά».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει εφόσον ανακηρυχθεί πρώτη δύναμη στη χώρα ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε με νόημα ότι “οι λύσεις που προτείνει βρίσκονται έξω από την Ευρώπη και οι άνθρωποί του παίρνουν ιδέες μόνο από αραχνιασμένα βιβλία και όχι από την πραγματική ζωή. Σύμμαχοί τους είναι ακραίοι που θέλουν επιστροφή στη δραχμή”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του βρίσκεται εδώ για να αποτρέψει το ατύχημα σημειώνοντας με νόημα: «τι θέλει το Ποτάμι, ανάμεσα στο λάθος της Δεξιάς και στο λάθος της Αριστεράς. Εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε το ατύχημα».