ΝΔ για Κυβέρνηση: Στέγνωσαν την αγορά πέρυσι & τώρα πανηγυρίζουν για την αύξηση του ΑΕΠ

Απάντηση σχετικά με τα στοιχεία περί αύξησης του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 έδωσε η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η εικόνα αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η αντίστοιχη περίοδος του 2015 ήταν καταστροφική εξαιτίας της Κυβέρνησης Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του Α.Ε.Π. του γ’ τριμήνου του 2016. Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ τρίμηνο ήταν καταστροφικό.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δις ευρώ.

Επομένως, τα στοιχεία για αύξηση του Α.Ε.Π. το γ’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς.

Όσο για το “αποτύπωμα” της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η Κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο».

Προτεινόμενα για εσάς